Cinsel taciz davasında Donald Trump suçlu bulundu!

ABD’nin eski başkanı Donald Trump, kendisine karşı açılan cinsel taciz davasında suçlu bulundu. Donald Trump, 1990'larda dergi yazarı E. Jean Carroll'a cinsel tacizde bulunduğu ve ardından yalancı damgası vurarak onu karaladığı için 5 milyon dolar (yaklaşık 97 milyon lira) tazminat ödemekle cezalandırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Cinsel taciz davasında Donald Trump suçlu bulundu!

ABD'de jüri Donald Trump'ın 27 yıl önce New York'taki bir mağazanın soyunma odasında, yazar. E Jean Carroll'a cinsel tacizde bulunduğuna karar verdi. Carroll, "Bugün, dünya nihayet gerçeği biliyor Bu zafer sadece benim için değil, kendisine inanılmadığı için acı çeken her kadın içindir." dedi. Bununla birlikte, Trump’ın avukatı Joseph Tacopina, 2024 yılında yeniden başkanlık koltuğuna oturmak için  kampanya yürüten eski ABD başkanının temyize gideceğini söyledi.

İTİBARINA ZARAR VEREREK YALANLADI
79 yaşındaki Carroll, hukuk davası sırasında 76 yaşındaki Trump'ın 1995 ya da 1996'da Manhattan'daki Bergdorf Goodman mağazasının soyunma odasında kendisine tecavüz ettiğini, ardından Ekim 2022'de Truth Social platformunda yaptığı bir paylaşımda iddialarının "tam bir dolandırıcılık işi", "bir aldatmaca" ve "bir yalan" olduğunu yazarak itibarına zarar verdiğini ifade etti.

"REZALET"

Trump, 25 Nisan'da başlayan duruşmalara katılmadı. Trump, Truth Social platformunda yaptığı bir paylaşımda kararı "rezalet" olarak nitelendirerek,  "Bu kadının kim olduğu hakkında kesinlikle hiçbir fikrim yok." açıklamasını yaptı.

5 MİLYON DOLAR ÖDEYECEK

Diğer taraftan, Carroll’ın davası ceza değil hukuk mahkemeleri tarafından görüldüğü için Trump herhangi bir cezai yaptırımla karşı karşıya kalmadı. Bu nedenle Trump, için cinsel taciz davası nedeniyle hiçbir zaman hapis tehdidi söz konusu olmadı. 
Oybirliğiyle bir karara varması gereken jüri, üç saatten az bir süre müzakere etti. Altı erkek ve üç kadından oluşan jüri, Carroll'a 5 milyon dolar (yaklaşık 97 milyon lira)  telafi edici ve cezai tazminat ödenmesine karar verdi, ancak dava temyizde olduğu sürece Trump'ın ödeme yapması gerekmeyecek.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin