Cinsel saldırı davasında tutuklama talebine yine ret

Buca'da S.A.D. isimli kadının Ercan Çelik tarafından cinsel saldırıya uğraması sonrası açılan davanın ikinci duruşmasında tutuklama talebi reddedildi.

Google Haberlere Abone ol
Cinsel saldırı davasında tutuklama talebine yine ret

İzmir’in Buca ilçesinde SMA ve lösemi hastası çocuklar için yardım toplayan S.A.D. isimli kadının 21 Nisan'da servis şoförü olduğu belirtilen Ercan Çelik tarafından cinsel saldırıya uğramasıyla ilgili açılan davanın ilk duruşmasında saldırgan Çelik tahliye edildi.Davanın ikinci duruşması ise bugün İzmir Adliyesi 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya saldırıya maruz kalan S.A.D. ile sanık Ercan Çelik ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada sanık Çelik'in avukatı, Çelik'i teşhir eden kadın örgütlerini hedef alarak duruşmanın kapalı yapılmasını ve sanığın duruşmalardan vareste tutulmasını talep etti. Sanık avukatının bu talebi mahkeme heyeti tarafından reddedildi. Müşteki avukatları ise sanığın tutuklu yargılanmasını talep ederken, mahkeme heyeti, dosyada delillerin eksik olduğu gerekçesiyle tutuklama talebini reddetti. Delillerinin yeniden toplanmasına karar veren mahkeme heyeti, davayı 20 Aralık tarihine erteledi.

SANIK ÇELİK S.A.D.'DEN ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU

Öte yandan cinsel saldırıya uğrayan S.A.D.'nin anlatımlarının haberleştirilmesinin ardından kadın örgütleri, Çelik'i sosyal medya üzerinden teşhir etmişti. Sosyal medyada isim ve soy ismi ile fotoğrafının paylaşılması sonrası karakola giden Çelik, cinsel saldırıda bulunduğu S.A.D'den şikayetçi oldu. Karakol polisi tarafından aranan cinsel saldırı mağduru S.A.D, saldırgan Ercan Çelik'in kimlik bilgilerini açıkladığı öne sürülerek, “Kişisel verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme" gerekçesiyle ifadeye çağrıldı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin