Cinsel istismar suçlusu adam kendine ada aldı. Paraguay hükümeti yönetiminin başı yandı. Olmayan ülkeyle anlaşma imzaladılar!

Paraguay’da bir hükümet yetkilisi olmayan bir ülkeyle anlaşma imzaladı. Bu olayın ortaya çıkması ülkenin gündemine oturdu.

Google Haberlere Abone ol
Cinsel istismar suçlusu adam kendine ada aldı. Paraguay hükümeti yönetiminin başı yandı. Olmayan ülkeyle anlaşma imzaladılar!

Tarım Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Arnaldo Chamorro’nun anlaşma imzaladığı Kailasa Birleşik Devletleri isimli ülkenin aslında var olmadığı ortaya çıktı. Yarattığı sahte ülkeyle Güney Amerika’da başka ülkeleri de kandıran Hindistanlı kaçak bir gurunun oyununa gelen Chamorro, olay ortaya çıkınca istifa etti.

KENDİNE ADA ALMIŞTI

Hindistan’da tecavüzle suçlanan Nithyananda isimli guru 2019 yılında ülkesinden kaçarak kendisine Ekvador açıklarında bir ada satın almıştı. Aldığı adanın adını Kailasa Birleşik Devleti koydu. Kendi ülkesini ilan etti. Fakat bu hiçbir ülke tarafından tanınmadı.

PARAGUAY ANLAŞMA İMZALADI 

Fakat Paraguay hükümeti yetkilisi Arnaldo Chamorro, kendisiyle görüşmeye gelen ve Kailasa Birleşik Devletleri’nden temsilcileri olduğunu söyleyen bir heyetle görüştü ve diplomatik ilişkilerin kurulmasına onay verdi. 

Ülkeyle ilgili hiçbir şey bilmediğini itiraf eden Chamorro ise, sahte ülkeden yetkililerin sulama gibi konularda Paraguay’a yardım sözü vermeleri nedeniyle anlaşmayı imzaladığını söyledi.

Skandal ülkede dalga konusu olurken hükümet Chamorro’nun yerine yeni bir ismin atandığını duyurdu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin