Cinsel ilişkileri duyulmasın diye öldürmüştü. Bu cinayet sosyal medyada olay olmuştu. Sanığın çocukları, babalarına şahitlik yapmadı

İstanbul Fatih'te bir apartmanın kömürlüğünde Celal H'nin parçalanmış cesedinin bulunmasına ilişkin soruşturma kapsamda 79 yaşındaki Sitrak Kaplan hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Davanın duruşması bugün görüldü, Kaplan'ın ailesi şahitlik yapmak istemedi.

Google Haberlere Abone ol
Cinsel ilişkileri duyulmasın diye öldürmüştü. Bu cinayet sosyal medyada olay olmuştu. Sanığın çocukları, babalarına şahitlik yapmadı
Arşiv

İstanbul Fatih’te 65 yaşındaki Celal H.’nin, 79 yaşındaki Sitrak Kaplan tarafından kömürlükte öldürülerek cesedinin 4 parçaya ayrılmış şekilde bulunması iddiasına ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

Duruşmada ölen Celal H.’nin kızı, bu cinayeti sanığın işlediğine inanmadığını söylerken, sanığın ailesi tanıklık yapmadan salondan ayrıldı. Tarafların avukatları ise olayda 3.bir kişinin olup olmadığının araştırılmasını talep etti.

Fatih’de 25 Ekim 2022’de 65 yaşındaki Celal H.’nin, 79 yaşındaki Sitrak Kaplan tarafından kömürlükte öldürülerek cesedinin 4 parçaya ayrılmış şekilde bulunması iddiasına ilişkin davanın görülmesine devam edildi. Sitrak Kaplan, daha önceki duruşmada aralarındaki cinsel ilişkinin duyulmaması için öldürdüğünü söylemişti.

SİTRAK KAPLAN'IN AİLESİ TANIKLIK YAPMAK İSTEMEDİ

Duruşmaya tanıklık yapmak üzere gelen sanık Sitrak K.’nin oğlu, eşi ve kızı, şahitlik yapmak istemediğini söyleyerek duruşma salonundan çıkarıldılar.

Daha sonra söz alan müşteki Canan H., ‘’Ben bu olayın araştırılmasını istiyorum. Sanık Sitrak K.’nin yaptığına inanmıyorum’’ dedi.

OLAYDAKİ ÜÇÜNCÜ KİŞİLERİN DİNLENMESİ TALEP EDİLDİ

Müşteki avukatı mahkemedeki beyanında, ‘’Olay günü taraflar arasında 3 görüşme olduğunu, bu görüşmesi sonrası Mahzuni E. adlı şahısla 3 dakikalık bir görüşme yapıldığını gördük. Bu şahsın sorgulanmasını talep ediyoruz. Tanıklar, tanıklık yapmaktan çekindiler, onlara sorularımız vardı soramadık. Olayda 3.bir kişinin olma ihtimalinin araştırılmasını talep ederiz’’ dedi.

ELEKTRONİK KELEPÇEYLE TAHLİYE TALEP ETTİLER AMA MAHKEME BU TALEBİ KABUL ETMEDİ

Duruşmada savunma yapan sanık avukatı ise, ‘’Sanık Sitrak K. ile sağlıklı bir iletişim kuramıyoruz. Olayda 3. bir kişinin olup olmadığı hususunda araştırma yapılmasını biz de talep ediyoruz. Ayrıca sanık 70 yaş üstüdür, elektronik kelepçe uygulanarak tahliyesini talep ediyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Tutukluluk halinin devamına hükmedildi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, Mahzuni E. isimli şahsın tanık olarak çağırılmasına ve sanık Sitrak K.’nin tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı erteledi.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin