Cinsel ilaç, televizyon kanalını yaktı! RTÜK yayını iptal etti!

'Kilosu 60 bin dolar olan gergedan boynuzundan' yapıldığı öne sürülen cinsel ilaç, TV kanalının sonunu getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Cinsel ilaç, televizyon kanalını yaktı! RTÜK yayını iptal etti!

Cinsel gücü arttırdığı iddiasıyla pazarlanan ve "kilosu 60 bin dolar olan gergedan boynuzundan yapıldığı" öne sürülen ilaç, TV kanalını yaktı. RTÜK, reklamı incelerken, kanalın izinsiz yayın yaptığını da belirlendi ve uydu yayını iptal edildi.



RTÜK toplantısında, ‘’Anadolu Yurdum’’ adlı kanalda yayınlanan ilaç reklamı ele alındı. TV kanalı 6 Mart 2013 günü yayınladığı ‘’Keloğlan’’ adlı filmi aniden keserek ‘’canlı’’ logosu ile reklama geçti. Reklamda ilacı imal ettiğini öne süren ve Almanya’dan henüz döndüğünü belirten ‘’Ömer Hoca’’ adlı bir kişi ile telefon bağlantısı kuruldu.



"18’LİK KOMANDO OLURSUN"



Gazeteport'un haberine göre, 'Ömer Hoca' Almanya’da gurbetçilerle buluşup konferanslar verdiğini ve ilacı yetiştiremediklerini söyledi. "Dünyanın en pahalı hammadesi olan, Gergedan boynuzunu hammadenin içine koyduk" dedi ve şunları söyledi:



"Türkiye’deki erkeklerin yüzde 60’ı cinsel isteksizlik yaşıyor. Biz ilk kez büyütücü tablet de ürettik. Bunu kullanan, Gergedan gibi olur, ilişkiyi bir saat sürdürür. Bu işin ayıbı, yaşı olmaz, 70 yaşında da olsan, 18’lik komandoya dönersin. Maça 3-0 önde başlıyorsun gardaşım… Adını tarihe yazdıracaksın, kalıcı iz bırakacaksın. Kadınlarımız için de, istek arttırıcı damla ürettik. Çayına, meyve suyuna 7-8 damla katacaksın, sonra kadın sabit bir yerde otursun, ben bu işi bırakacağım. Avrupa’da 400 lira olan bu ürünü biz 59 liraya veriyoruz. Benim parayla pulla işim olmaz" 



Sağlık Bakanlığı da RTÜK’e gönderdiği yazıda "Bu tür ürünlerin, tüketiciye fayda sağlamadığı ve dolandırıcılığa yönelik olduğunu" bildirdi. RTÜK, TV kanalının, lisansı olmadığı halde uydu yayını yaptığını belirledi. Telefon bağlantısının da, 'Canlı' olmadığı ortaya çıktı.  Kanala, "Yanıltıcı reklam ve tüketicinin çıkarlarına zarar verdiği" gerekçesiyle ceza uygulandı. Türksat’a da başvurularak, TV’nin yayının tamamen kesilmesi kararlaştırıldı.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin