Çin'in kayıp bakanı görevden alındı. Çin'in Eski Savunma Bakanı Li Shangfu kimdir. Li Shangfu nerede?

En son 29 Ağustos'ta görülen Çin Savunma Bakanı Li Shangfu'nun  bakanlık ve Çin’de kabine işlevi gören Devlet Konseyi’ndeki üyelik görevlerinden alındığı duyuruldu. İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Çin'in kayıp bakanı görevden alındı. Çin'in Eski Savunma Bakanı Li Shangfu kimdir. Li Shangfu nerede?

Çin'de en son 29 Ağustos’ta başkent Pekin’de Çin-Afrika Forumu’nda görülen ve sonrasında hiçbir toplantıda yer almayan Çin Savunma Bakanı Li Shangfu merak ediliyordu.

Çin’in en üst yasama organı Ulusal Halk Kongresi’nin Daimi Komite toplantısında, Çin Savunma Bakanı Li Shangfu’nun bakanlık ve Çin’de kabine işlevi gören Devlet Konseyi’ndeki üyelik görevlerinden alındığı belirtildi.

Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi’nin toplantısında Li Shangfu’nun yanı sıra daha önce Dışişleri Bakanlığı görevinden alınan Qin Gang’ın da Devlet Konseyi üyeliğine son verilmesini kararı alındı.

Lİ SHANGFU KİMDİR?

1958 doğumlu Li Shangfu Çin Halk Kurtuluş Ordusu (PLA) komutanlarından Li Shaozhu’nun oğludur. 1982'de PLA’nın Savunma Teknolojileri Üniversitesi’ni tamamladı ve adından mühendislik alanında yüksek lisans yaptı. Shangfu, daha sonra ordunun Xichang Uydu Fırlatma Merkezi’nde 30 yıldan daha uzun bir süre görev aldı. 2016'da Shangfu, ordunun Stratejik Destek Gücü’nün komutan yardımcılığına atandı. Sonraki yıl ise ordunun satın alma biriminin başına geçti. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’e bağlılığı ile bilinen Shangfu, Mart ayında da Savunma Bakanı olarak görevlendirildi.

Shangfu, general olduğu dönemde de savunma diplomasinde önemli toplantılarda yer almayı başardı. Shangfu, Haziran ayında Singapur’da gerçekleştirilen Asya'nın en önemli güvenlik forumu Shangri-La Diyaloğu’nu yakından takip etmişti.

 

 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin