Ciner'e satılan Show TV'de yeni kriz!

TMSF’nin el koyup 402 milyon dolara Ciner’e sattığı Show TV’de işler karıştı.

Google Haberlere Abone ol
Ciner'e satılan Show TV'de yeni kriz!

TMSF tarafından el konulan ve bir hafta sonra da Ciner Grubu’na 402 milyon dolar bedelle satılan Çukurova Grubu’nun Show TV’sinde işler karıştı. Kanalın kurucusu olan ve aynı zamanda kanalın yüzde 17’lik hissesinin sahibi Erol Aksoy, Karamehmet ile aralarında bir protokolün olduğunu belirterek, protokole göre, 150 milyon doların üstündeki bedelin kendisine ait olduğunu bildirdi. Aksoy, konuyla ilgili olarak TMSF’ye ve mahkemeye başvurmayı planlıyor.



Düğüm üstüne düğüm



İnterbank’tan kaynaklanan 400 milyon dolarlık borç nedeniyle aralarında Show TV’nin de bulunduğu 12 şirkete TMSF tarafından el konulan Çukurova Grubu’nda sular durulmuyor. TMSF’nin el koyduğu Show TV, el konulmasından bir hafta sonra ihalesiz olarak Ciner Grubu’na 402 milyon dolara satılmıştı. Satış işlemiyle ilgili tartışmalar sürerken, Show TV satışında şimdi de “Aksoy” bombası ortaya çıktı.



“Yüzde 17’lik hissesi benim”



Show TV’nin aynı zamanda kurucusu olan ve İktisat Bankası’nın eski patronu Erol Aksoy, konuyla ilgili Taraf’a yaptığı açıklamada, Ciner’e satılan Show TV’nin yüzde 17’lik hissenin kendisine ait olduğunu bildirdi. Aksoy, TMSF’nin de geçmiş yıllarda hissenin kendisine ait olduğunu tescil ederek, İktisat Bankası’ndan kaynaklanan borç nedeniyle hisse üzerinde haciz işlemi başlattığını kaydetti.



“Aramızda protokol var”



Aksoy, dolayısıyla satış bedelinden elde edilen gelirin yüzde 17’lik kısmının İktisat Bankası’ndan kaynaklanan borçlara sayılması gerektiğini vurguladı. Aksoy, Çukurova Grubu ile geçmişte Show TV’nin satışı konusunda ilginç bir protokol olduğunu da kaydetti. Aksoy, Çukurova’nın patronu Mehmet Emin Karamehmet ile yapılan protokolde, kanalın 150 milyon doların üzerinde satılması halinde, 150 milyon doların üstünde kalan kısmın kendisine verileceğini ifade etti. Buna göre, protokol hükümleri uygulanırsa, 402 milyon doların 252 milyon doları Aksoy’a ait olacak ve söz konusu tutar da İktisat Bankası’ndan kaynaklanan borçlar için kullanılacak. Aksoy, satış işleminin ardından konuyla ilgili olarak TMSF’ye başvurmayı planlıyor. Ayrıca Aksoy, konuyu mahkemelere de taşıyacak. TMSF, İktisat Bankası’ndan kaynaklanan borçlar nedeniyle Aksoy’un Cine 5 başta olmak üzere medya grup şirketlerine el koymuştu.



Haberin devamı için tıklayın. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin