Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ ve Show Haber Genel Yayın Yönetmeni Rıdvan Bıyık iddialara yanıt verdi: Yargı önünde hesaplaşacağız

Türkiye ve ABD tarafından hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarılan SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın ABD’ye iade edilmesi kararı kesinleşmişti. Son günlerde WhatsApp ve sosyal medya hesaplarından Sezgin Baran Korkmaz’dan para aldığı iddia edilen isimler gündemi meşgul ediyor. Bu listede adı geçen Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ ve Show TV Haber Genel Yayın Yönetmeni Rıdvan Bıyık’tan haklarındaki iddialara açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ ve Show Haber Genel Yayın Yönetmeni Rıdvan Bıyık iddialara yanıt verdi: Yargı önünde hesaplaşacağız

Son günlerde WhatsApp ve sosyal medya hesaplarından Sezgin Baran Korkmaz’dan para aldığı iddia edilen isimler gündemi meşgul ediyor. Bu listede adı geçen Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ ve Show TV Haber Genel Yayın Yönetmeni Rıdvan Bıyık’tan haklarındaki iddialara açıklama geldi.

Kenan Tekdağ’ın yaptığı yazılı açıklama şöyle:

"Son günlerde Sezgin Baran Korkmaz ile ilişkili kişileri içerdiği iddiasıyla aidiyeti belirsiz bir listenin WhatsApp gruplarında ve sosyal medya hesaplarında organize bir şekilde dolaşıma sokulduğu görülmektedir. Bu listeye ismimin de iftira ve karaçalma maksadıyla asılsız ve temelsiz bir şekilde eklendiğini öğrenmiş bulunmaktayım. Benzeri bir iftiraya cevaben daha önce kamuoyuna yaptığım açıklamayı aynen tekrarlıyor ve kendi açımdan diyorum ki;

1- Kendisine emanet edilen makamını mevkiini para veya menfaat karşılığında satan kişi kim olursa olsun haysiyetsiz ve şerefsizdir!

2- Bu şekilde adi iftiralarla kişiliğimi lekelemeye çalışan kişi/kişiler de mevkii ya da kimliği ne olursa olsun haysiyetsiz ve şerefsizdir!

3- Bu iftirayı hazırlayan ve dolaşıma sokanların kimlikleri açığa çıktığında bu alçak müfterilerle mutlaka yargı önünde hesaplaşılacaktır!

4- Ayrıca bu iftirayı yayınlayan hesaplar ve site/ler hakkında da bugün itibariyle gerekli hukuki ve cezai işlemler başlatılmıştır."

Show TV Haber Genel Yayın Yönetmeni Rıdvan Bıyık’tan da sert bir açıklama geldi:

"Mesleğe başladığım 1989’dan bugüne, yani 33 yıl boyunca onurla, şerefimle yaşadım. Ne kendim ne de çocuklarıma haram yedirmedim. Meslek büyüklerim ve hali hazırdaki meslektaşlarım beni bilir ve tanır.

Sahibinin köpeği, kimliğini açıklamaya cesaret edemeyen zavallı aşağılık mahluk yazdıklarımı iyi oku sahiplerine ilet… RIDVAN BIYIK’ın şerefinin zekatı senin tüm sülalene yeter. Zerre kadar namusun ve haysiyetin varsa kim olduğunu açıklarsın.

Klavyenin başına geçip namussuzluk yapıp hak yiyemezsin. Medya Grup Başkanımız Sayın Kenan TEKDAĞ dürüstlük abidesi pırıl pırıl bir şahsiyettir, ülkemizin yetiştirdiği müstesna bilge şahsiyetlerden biridir.

Attığın iftiralar ne O’na ne de O’nunla çalışmayı şeref addeden bizlere yapışmaz. Bu adice iftiralar senin ve sahiplerinin boynunda kalacaktır.

Makam ve mevkilerini parayla satan şerefsiz ve haysiyetsiz işbirlikçilerinizi en kısa zamanda ifşa edip yargı önünde hesap vermelerini sağlamak boynumuzun borcudur."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin