Ciner Grubu'ndan Taraf'ın Show TV haberine jet yalanlama!

Ciner Grubu Hukuk Müşavirliği, Taraf Gazetesi'ndeki 'TV satışı iptal' haberine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Ciner Grubu'ndan Taraf'ın Show TV haberine jet yalanlama!

Ciner Grubu Hukuk Müşavirliği, Taraf Gazetesi'nde Hüseyin Özay imzalı 'TV satışı iptal' haberiyle ilgili yazılı bir açıklama yaparak haberi yalanladı.



Taraf gazetesi, İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nin TMSF tarafından 402 milyon dolara Ciner Grubu’na satılan Show TV’de, 'yürütmeyi durdurma' kararı verildiğini ve mahkemeninin bu kararının ihalesiz olarak Ethem Sancak’a verilen Akşam Gazetesi, Güneş Gazetesi ve Sky360’ın satışını da tartışmalı hale getirdiğini iddia etti.



Ciner Grubu tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, "özel hukuk sözleşmesi niteliğindeki Hisse Satış Sözleşmeleri'nin iptali sonucunu doğurması mümkün değildir" denildi ve TV satış işlemlerinin hukuka uygun bir şekilde sonuçlandığı belirtildi.



Ciner Grubu'nun açıklaması şöyle: 



"Bugün Taraf Gazetesi'nin Show TV ile ilgili haberinde geçen İstanbul 4. İdare Mahkemesi'ndeki davada, Show TV'nin hisselerinin devrine ilişkin Hisse Satış Sözleşmeleri'nin tarafları "davacı" ya da "davalı" olarak taraf sıfatını haiz olmayıp, mevcut idari davanın haberde iddia edildiği şekilde, özel hukuk sözleşmesi niteliğindeki Hisse Satış Sözleşmeleri'nin iptali sonucunu doğurması mümkün değildir.



Esasen özel hukuk sözleşmesi niteliğindeki Hisse Satış Sözleşmeleri'nin tüm gerekleri yerine getirilmiş olup, satış işlemleri hukuka uygun şekilde sonuçlanmıştır."



Haberi okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin