Ciner Grubu'na satılan Show TV'de yeni bir kriz!

TMSF’nin jet hızıyla satışa çıkardığı Show TV ile ilgili sıkıntıların ardı arkası kesilmiyor.

Google Haberlere Abone ol
Ciner Grubu'na satılan Show TV'de yeni bir kriz!

Ciner Grubu’na 402 milyon dolar bedelle jet hızıyla satılan Show TV’de imza krizi çıktı. Satışı Show TV’nin gerçek sahipleri yerine TMSF görevlileri yaptı, bu nedenle hak sahiplerinden onay istenecek. 



Taraf'tan Hüseyin Özay'ın haberine göre TMSF’nin, 'jet hızıyla' satışa çıkardığı Çukurova Grubu’na ait Show TV ile ilgili sıkıntıların ardı arkası kesilmiyor. TMSF’nin, Çukurova Grubu’nun isteği üzerine Ciner Grubu’na 402 milyon dolara satıldığını açıkladığı Show TV’de, şimdi de 'imza krizi' çıktı. Show TV’nin satışını, kanalın kayıt üzerindeki sahibi olarak Türk Medya yöneticileri onayladı. Ancak Türk Medya yöneticileri de, TMSF’nin yöneticilerinden oluştuğu için, kanalın gerçek sahiplerinden de imza alınması zorunluluğu ortaya çıktı. Yani TMSF, Mehmet Emin Karamehmet başta olmak üzere, kanalın gerçek sahiplerinden satışa onay almak için girişimde bulundu.



HİSSELER TMSF’Yİ VURDU



Hissedarların ise, satışa onay vermek istemedikleri ve satışı mahkemeye taşımayı düşündükleri öğrenildi.



Çukurova Grubu’na ait şirketlerin hisse yapısındaki karışıklıklar, TMSF’yi zor durumda bıraktı. İnterbank’tan kaynaklanan borç nedeniyle el konulan ve el koyma işleminden 15 gün sonra da Ciner Grubu’na satılan Show TV’de de, hisse yapısındaki karışıklık nedeniyle satış işlemi riske girdi. Show TV’nin sahibi olarak AKS Yayıncılık Şirketi görülüyor. AKS yayıncılığın hisselerinin büyük kısmı da Türk Medya Grubu’na ait bulunuyor. TMSF, Show TV ve SKYTÜRK’ün ardından, Türk Medya Grubu’nu da el koydu. Ve Türk Medya Grubu’nun yönetimine de TMSF’de görev yapan daire başkanları atadı. Dolaysıyla, Show TV’nin satış işlemi, Çukurova tarafından değil, Türk Medya Grubu’nun yönetiminde bulunan TMSF yöneticileri tarafından gerçekleştirilmiş oldu.



Haberin tamamını okumak için tıklayınız.



SHOW TV'NİN SATIŞINDA KRİZ ÇIKTI MI? TMSF, O HABERLERE AÇIKLIK GETİRDİ! HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin