Çin’den gelen şifa: Doktorlar bardak bardak için diyor! Yağ yakımını hızlandırıyor, metabolizma hızını artırıyor, obeziteyi önlüyor!

Çin’de doğup Asya’da gelişen yeşil çay, pek çok uzman tarafından tavsiye ediliyor. Hem kilo vermeye hem de farklı sağlık sorunlarına şifa olan yeşil çay, sayısız etkiye sahip. Özellikle kilo vermek isteyenler tarafından tercih edilen yeşil çay, aslında düzenli olarak tüketildiğinde çok daha büyük faydalar sağlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Çin’den gelen şifa: Doktorlar bardak bardak için diyor! Yağ yakımını hızlandırıyor, metabolizma hızını artırıyor, obeziteyi önlüyor!

Bir fincan yeşil çay bile önemli miktarda biyoaktif bileşen içerir. Bunların en önemlilerinden biri olan polifenoller vücuttaki iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur ve birçok hastalığa karşı koruyucu bir etki sağlar.

Polifenoller arasında kateşinler yeşil çaya özgü bir bileşendir ve bu güçlü olumlu etkilerin çoğundan sorumludur. Bu antioksidanlar, vücutta dolaşan ve kansere neden olan serbest radikalleri ortadan kaldırarak hücrelerin kanserli hale gelmesini engeller. Yeşil çay aynı zamanda diğer birçok çay çeşidine göre mineral içeriği yüksek bir içecek olduğu için vücudun mikro besin ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur.

Yapılan birçok bilimsel araştırmada düzenli olarak yeşil çay tüketiminin yağ yakımını hızlandırdığı ve metabolizma hızını arttırdığı gibi önemli etkiler fark edilmiştir. Bu nedenle yeşil çay tüketiminin kilo kontrolünün sağlanmasını kolaylaştırdığı, kilo vermeyi hızlandırdığı ve obeziteyi önlemeye yardımcı olduğu öne sürülmektedir.

Çin’den gelen şifa: Doktorlar bardak bardak için diyor! Yağ yakımını hızlandırıyor, metabolizma hızını artırıyor, obeziteyi önlüyor!

Tüm bu olumlu etkilerine karşın yeşil çay, kalori içeriği oldukça düşük olan bir içecektir. Bir fincan yeşil çay yalnızca 2 kilokalori enerji içerir. Sıfıra yakın enerji içeriği barındırması ve zayıflamaya yardımcı olması nedeniyle yeşil çay, zayıflama diyeti uygulayan kişilerin de güvenle tüketebileceği sağlıklı içecekler arasında yer alır.

Yeşil çayın önemli etkilerinden bir diğeri ise kronik hastalıklara karşı koruma sağlamasıdır. Yapılan bilimsel araştırmalara bakıldığında birçoğunda yeşil çayın insülin direncini azalttığı ve kan şekeri seviyelerini dengelediği görülmüştür. Bu özelliği sayesinde yeşil çay, diyabet hastalarında kan glukoz seviyesinin regüle edilmesini sağlarken sağlıklı bireylerde de hastalığa yakalanmayı önlemeye yardımcı olur.

Dünya genelinde ölümlere en çok neden olan kalp ve damar hastalıklarından korunmak için de yeşil çay oldukça değerli bir besindir. Düzenli olarak tüketildiğinde yeşil çay; kandaki total kolesterol, LDL kolesterol ve trigliserit düzeylerini düşürerek kalp ve damar hastalıklarına karşı önemli bir koruma sağlar.

Çin’den gelen şifa: Doktorlar bardak bardak için diyor! Yağ yakımını hızlandırıyor, metabolizma hızını artırıyor, obeziteyi önlüyor! - Resim : 2

YEŞİL ÇAY NE ZAMAN İÇİLMELİ?

Yeşil çay diyeti kapsamında, çayın düzenli tüketimi tavsiye ediyor. Ancak, çay tüketiminin günün belli saatlerinde olması ise üründen daha fazla faydalanmaya destek sağlıyor. İçindeki yüksek kafein miktarı sebebiyle egzersizlerden önce tercih ediliyor. Sabahları çok erken içilmesi önerilmeyen çayın, sabah en erken 10:00 – 11:00 arası tüketimi tavsiye ediliyor. Yemeklerden birkaç saat sonra ve öğün aralarında tüketimi ideal gösteriliyor. Özellikle, demir gibi gıda bileşenlerinin emilimini engellememesi için gıda alımından hemen sonra tüketilmiyor. Barındırdığı kafein maddesi sebebiyle yatmadan hemen önce içimi önerilmiyor. Kafein içermesi ve uykuyu kaçırması ihtimali ile uyumadan en geç iki saat önce içilmesi tercih ediliyor.

Çin’den gelen şifa: Doktorlar bardak bardak için diyor! Yağ yakımını hızlandırıyor, metabolizma hızını artırıyor, obeziteyi önlüyor! - Resim : 3

YEŞİL ÇAY GÜNDE NE KADAR İÇİLMELİ?

Zengin içeriği sebebiyle çayın tüketim zamanı ve miktarının takip edilmesi öneriliyor. Günümüz bilim insanları, günlük optimum yeşil çay kullanımı konusunda fikir birliği taşımıyor. Kimisi günde bir bardak içilebilir derken, diğerleri günde beş bardağa kadar tüketilebilir diyor. Bu miktar, kullanılan çayın türü ve demlenme süresine göre de değişebiliyor. Ayrıca bu miktar bünyeden bünyeye de farklılık arz ediyor. Belli rahatsızlıkları ve özel durumları olan bireylerin, bu tüketimi minimumda tutması öneriliyor. Öte yandan birçok bilim insanı faydaları sebebi ile sağlıklı bir yetişkinin bu çayı, günde beş defaya kadar tüketilmesinde bir mahsur görmüyor.

Çin’den gelen şifa: Doktorlar bardak bardak için diyor! Yağ yakımını hızlandırıyor, metabolizma hızını artırıyor, obeziteyi önlüyor! - Resim : 4

YEŞİL ÇAY FAYDALARI

  • Yeşil çay ilk olarak vücut için “EGCG (Epigallocatechin Gallate)” gibi faydalı çok sayıda madde içeriyor.
  • İçeriğindeki “kafein” sebebiyle beyin aktivitelerini artırıyor.
  • Bakterileri öldürerek, ağız ve diş sağlığını koruyor.
  • Bünyesinde yüksek miktarda vitamin, mineral ve enfeksiyon giderici madde bulunduruyor.
  • Yeşil çay faydaları ile hafızayı kuvvetlendiriyor, refleksleri ve pozitif ruh halini artırıyor.
  • İmmün sistemi dolayısıyla bünyeyi güçlendirir.
  • İçerdiği antioksidanlar, vücudu birçok hastalığa karşı koruyor.
  • Bulundurduğu “L-theanine” maddesi anksiyeteyi azaltıyor, mutluluk veren dopamin maddesini artırıyor.
  • Vücuda alınan az miktarda kafein ile bünyede kuvvetli bir etki oluşuyor.
  • Yeşil çay diyeti, metabolizmayı hızlandırıyor ve yağ yakımını arttırıyor.
  • Fiziksel performansı yükseltiyor.
  • Uzun ve sağlıklı bir ömür için, düzenli tüketimi tavsiye ediliyor.
  • Beyin fonksiyonlarını artırarak bireyi, Parkinson, Alzheimer gibi rahatsızlıklara karşı koruyor.
  • Kardiyovasküler rahatsızlık risk faktörlerini azaltıyor.
  • Kilo kaybını artırıyor ve obeziteyle mücadelede yardımcı oluyor.
  • Bünyeyi, Tip-II Diyabete karşı koruyor.

Çin’den gelen şifa: Doktorlar bardak bardak için diyor! Yağ yakımını hızlandırıyor, metabolizma hızını artırıyor, obeziteyi önlüyor! - Resim : 5

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin