Çin'den FBI'ya TikTok çıkışı! "İtibar zedelemek için yapıyorlar. Dezenformasyonda ustalaştılar!"

Geçtiğimiz günlerde FBI TikTok'un ulusal güvenlik açısından endişe teşkil ettiğini belirtmişti. Çin'in ABD verilerini çaldığını iddia eden FBI'ya Çin'den sert yanıt geldi.

Google Haberlere Abone ol
Çin'den FBI'ya TikTok çıkışı! "İtibar zedelemek için yapıyorlar. Dezenformasyonda ustalaştılar!"

Çin, FBI'ın TikTok'un ulusal tehdit oluşturduğunu öne sürmesine tepki göstererek, ABD'yi dezenformasyonla suçladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, TikTok'un sahibi olan Çinli Byte Dance firmasının Batılı sosyal medya devlerine rakip olması nedeniyle ABD'nin şirketin itibarını zedelemeye çalıştığını savundu.

"DEZENFORMASYONU ÇİNLİ ŞİRKETLERİ ENGELLEMEK AMACIYLA KULLANIYORLAR"

Ning, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Dezenformasyon yaymak ve bunu Çinli şirketleri engellemek amacıyla kullanmak, ABD yönetiminin ustalaştığı araçlardan biri oldu. Çin net bir şekilde buna karşı çıkıyor.

ABD yönetiminin daha sorumlu olması gerektiğini belirten Ning, "Adil davranmayı, açık olmayı ve ayrımcılık yapmamayı vurgulayan uluslararası kuralları gözetip bunlara göre hareket etmeliler" dedi.

"ULUSAL GÜVENLİĞE TEHDİT" 

FBI Direktörü Christopher Wray, salı günü Temsilciler Meclisi İç Güvenlik Komitesi'ndeki konuşmasında, TikTok ve Byte Dance'in ulusal güvenliğe tehdit oluşturduğunu savunmuştu.

Wray, açıklamasında Pekin'in platform aracılığıyla veri hırsızlığı yapma ihtimali olduğunu belirterek şunları söylemişti:

Çin hükümetinin, TikTok'u milyonlarca kullanıcının verilerini toplamak, nüfuz operasyonları için öneri algoritması oluşturmak veya milyonlarca cihazdaki yazılımı kontrol etmek için kullanma olasılığı var.

Cumhuriyetçi Parti'den Temsilciler Meclisi üyesi Diana Harshbarger ise TikTok'un "Amerikalı çocukları sosyal medyaya bağımlı hale getirmek için tasarlandığını" iddia etmişti.

ABD'nin önde gelen iş dünyası dergilerinden Forbes, Byte Dance'in TikTok aracılığıyla belirli ABD yurttaşlarının GPS bilgilerini toplamayı planladığını da ileri sürmüştü.

TikTok ise iddiaları yalanlayarak, Amerikalıları hedef almadıklarını ve veri toplamadıklarını savunmuştu.

Etiketler çin tiktok fbı
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin