Çin devlet medyası, kayıp tenisçinin ‘yaşam kanıtı’ görüntülerini paylaştı

Çin'in eski başbakan yardımcısı hakkında cinsel saldırı suçlamasında bulunan tenisçi Shuai Peng'in yaşadığına dair kanıt paylaşıldı. Çin devlet medyası Global Times’ın Şef Editörü, 2 Kasım’dan itibaren kayıp tenisçi Peng Shuai’nin 3 ayrı görüntüsünü yaşadığına dair kanıt olarak bugün paylaştı. Şef Editör, ‘yaşam kanıtı’ görüntülerle birlikte “Video içeriği, onların Cumartesi Pekin saatinde çekildiğini açıkça gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Çin devlet medyası, kayıp tenisçinin ‘yaşam kanıtı’ görüntülerini paylaştı

Ünlü tenisçi Peng Shuai, 2 Kasım’da Çin sosyal medya sitesi Weibo'da eski Başbakan Yardımcısı Zhang Gaoli hakkında kendisini uzun süre taciz ettiğine dair bir iddia yayınladı. O tarihten itibaren kendisinden haber alınmayan tenisçinin, arkadaşlarıyla yemekte olduğu ve bir tenis organizasyonundaki görüntüleri içeren 3 ayrı ‘yaşam kanıtı’ videolar paylaşıldı.

Çin devlet medyası, kayıp tenisçinin ‘yaşam kanıtı’ görüntülerini paylaştı

Paylaşım, Çin devlet medyası Global Times’ın Şef Editörü Hu Xijin tarafından yapılarak videolarla birlikte “Peng Shuai'nin bir restoranda koçu ve arkadaşlarıyla akşam yemeği yediğini gösteren iki video klip edindim. Video içeriği, onların Cumartesi Pekin saatinde çekildiğini açıkça gösteriyor” mesajı yer aldı.

Çin devlet medyası, kayıp tenisçinin ‘yaşam kanıtı’ görüntülerini paylaştı - Resim : 2

KADIN TENİSÇİLER BİRLİĞİ: 2 KASIM'DAN İTİBAREN HABER ALAMADIK

Kadın Tenisçiler Birliği (WTA) ve ünlü tenisçiler, 2 Kasım’dan itibaren ünlü tenisçinin yaptığı taciz açıklamasından sonra kendisinden haber alınamadığını belirterek hayatından endişe ettiklerine dair açıklamalar yapmıştı.

Çin devlet medyası, kayıp tenisçinin ‘yaşam kanıtı’ görüntülerini paylaştı - Resim : 3

İngiltere Dışişleri Bakanlığı basın açıklaması yaparak “Çinli yetkililer, onun güvenliği ve nerede olduğuna dair doğrulanabilir kanıtları acilen sağlamalı. Herkesin tepki korkusu olmadan konuşmasına izin verilmelidir. Dünyanın herhangi bir yerindeki tüm cinsel saldırı raporları soruşturulmalıdır” ifadelerini kullanmıştı.

 

Etiketler çin aşısı dünya
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin