Cilvegözü Sınır Kapısı'nda patlama: 9 ölü

Hatay’daki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda öğle saatlerinde büyük bir patlama meydana geldi.

Google Haberlere Abone ol
Cilvegözü Sınır Kapısı'nda patlama: 9 ölü

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda saat 15.00 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre; olayda 4'ü Türk, 5'i Suriyeli 9 kişi hayatını kaybetti. Patlamada 28 kişi de yaralandı. Tampon bölgedeki patlamada ölenler arasında Türk gümrük görevlisinin bulunmadığı bildirildi.



Olayda yaklaşık 15 otomobil de büyük hasar gördü. Bazı araçlar tamamen kullanılamaz hale geldi. Park halindeki araçlarda da yangın çıktı. Yangın, ekipler tarafından söndürüldü.



Patlamanın bomba yüklü bir araçtan kaynaklandığı öne sürüldü.



Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü, olayla ilgili olarak, "Patlama tampon bölgede meydana geldi. Kuvvetli bir patlama, havan topu olmadığı anlaşılıyor" dedi. Olayın ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Bölgede güvenlik tedbirleri de alındı. Patlamanın ardından sınır kapısına giden Vali Celalettin Lekesiz, incelemelerde bulundu.



Öte yandan, patlama Bakanlar Kurulu toplantısında da ele alındı. İçişleri Bakanı Muammer Güler'den bilgi alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyu yakından takip ettiği bildirildi.



Akçakale'de 5 kişi yaşamını yitirmişti



Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde 4 Ekim 2012'de Suriye tarafından atılan top mermisi nedeniyle 5 kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi de yaralanmıştı. Bu olaydan sonra Şanlıurfa ve Hatay’a birçok kez havan topu mermisi düşmüştü. Türkiye, art arda yaşanan olayların ardından Suriye'ye nota vermişti.



Sınır kapısı kapatılmıştı



Suriye'deki çatışmaların şiddetlenmesinin ardından Cilvegözü Sınır Kapısı bir süre önce kapatılmıştı. Ancak pasaportla girişlere izin veriliyordu.






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin