Çikolatası akıp taşıyor: Yumuşacık oluyor, balon gibi şişiyor. Evde kruvasan poğaça tarifi. Kruvasan poğaça nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir?

Kat kat ve yumuşacık bir kruvasana kim hayır diyebilir ki? Hele bir de çikolatalı kruvasan ise tadından yemeye doyum olmaz. Çikolatalı kruvasanın enfes lezzetini evinize kadar getirdik! İşte çikolatalı kruvasan tarifi ve malzemeleri

Çikolatası akıp taşıyor: Yumuşacık oluyor, balon gibi şişiyor. Evde kruvasan poğaça tarifi. Kruvasan poğaça nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir?

Kruvasan, aslında Avusturya'dan (Viyana) gelen bir Fransız hamur işidir. Birden çok katman halinde tereyağı ile lamine edilmiş mayalı hamurdan yapılır. Hamura tereyağı sürülür, arka arkaya birkaç kez yuvarlanarak katlanır. İşlem, puf böreğine benzer katmanlı, pul pul bir doku ile de sonuçlanıyor.

Sıcacık ve yumuşacık dokusuyla özellikle kahve ve çayın yanına çok iyi gider. Peynirli veya sade olarak tercih edilse de çikolatalı kruvasan da sıkça tüketilir. Bu tarifle çikolata içinden adeta akıp taşıyor. Malzemeleri hazırlayın ve puf puf lezzetiyle kruvasan tarifini hazırlamaya koyulun. İşte kruvasan tarifi ve malzemeleri:

KRUVASAN MALZEMELERİ

4 buçuk su bardağı un

Yarım paket yaş maya

50 gram tereyağı

2 yemek kaşığı toz şeker

2 çay kaşığı tuz

1 su bardağı ılık süt

2 tane yumurta (birinin sarısını ayırın)

Yarım paket margarin

Çikolata kreması

KRUVASAN TARİFİ

İlk olarak sütü ısıtın. Isınan sütün içine mayayı ufalayın ve şekeri ekleyin ve ardından iyice eriyene kadar karıştırın. Geniş bir kabın içine unu dökün. Unun ortasında bir çukur açın ve mayayı ekleyin.

Yaklaşık 10 dakika kadar ön maya için bekleyin. Süre sonunda kabın içine diğer tüm malzemeleri ekleyin. Kaba yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin.

Çikolatası akıp taşıyor: Yumuşacık oluyor, balon gibi şişiyor. Evde kruvasan poğaça tarifi. Kruvasan poğaça nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir?

Hazırladığınız harcın üzerini kapatarak yaklaşık 30 dakika dinlenmeye bırakın. Eğer hamurunuz 2 katına çıkarsa mayalanma işleminiz başarılı olmuştur. Tezgahı hafifçe unlayın ve mayalanmış hamuru tezgaha alın. Yaklaşık 1 buçuk cm kalınlığında kare şeklinde hamuru açın.

Hamurun üzerini göz kararı 3 parçaya bölün. Sağ ve sol taraflarına tereyağını elinizle sürün ve bu iki parçayı ortada birleştirin. Bu işlemi yaptıktan sonra bir kabın içine hamurları alın ve streç film çekin. Bu şekilde buzdolabında 10 dakika bekletin.

Hamuru açma, yağlama, katlama ve buzdolabında bekletme işlemini 2 kez daha yapın. Ardından hamuru unlanmış tezgaha alın ve yarım santimetre kalınlığında yuvarlak açın. Üçgen şeklinde kesin. Hamurun geniş kısmına 1 tatlı kaşığı çikolata kreması ekleyin. Geniş kenardan başlayıp hamuru yuvarlayın.

Bir fırın tepsisine yağlı kağıt açın. Yağlı kağıt açtığınız fırın tepsisinin içine hamurları aralıklarla dizin. 10 dakika tepside dinlendirin. Kenara aldığınız yumurta sarısını hamurların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kadar pişirin. Dilerseniz üzerine çikolata sosu gezdirebilirsiniz. Çikolatası akıp taşıyor, afiyet olsun!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin