Cihan Paçacı İYİ Parti’deki görevinden neden istifa etti? İşte istifanın perde arkası! tv100 Editörü Ertuğrul Tunç paylaştı

Cihan Paçacı, İYİ Parti'deki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Peki neden istifa etti? Meral Akşener ya da parti yönetimi istifayı önceden biliyor muydu? tv100 Editörü Ertuğrul Tunç, istifanın perde arkasını tv100 Ana Haber’de paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Cihan Paçacı İYİ Parti’deki görevinden neden istifa etti? İşte istifanın perde arkası! tv100 Editörü Ertuğrul Tunç paylaştı

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda gazeteci Nagehan Alçı'ya yaptığı açıklamalar üzerine partisindeki görevinden istifa etti. 

Gündeme bomba gibi düşen istifa olayının perde arkasını ise tv100 Editörü Ertuğrul Tunç, Ece Üner ile tv100 Ana Haber’e anlattı.

"ALTILI MASADA PAÇACI'NIN SÖZLERİNİN KONUŞULMADIĞININ ALTINI ÇİZELİM"

Tunç, “İstifa Akşener’in talebiyle geldi. Paçacı ‘Ciddi bir kriz yaratacaksa istifamı sunarım’ dedi Akşener de buna onay verdi. 6’lı masada Paçacı’nın sözlerinin konuşulmadığının altını çizelim. Bugün aday konuşulmayacak ancak bir genel çerçeve çizilecek. Sözlerin toplantı esnasında yayınlanması İYİ Parti içerisinde ufak bir krize neden oldu” bilgisini paylaştı.

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Paçacı'nın istifası üzerne açıklama yapan İYİ Parti sözcüsü Kürşad Zorlu "Böylesine kritik bir gün ve süreçte, bu temel kaygı ve hassasiyetler doğrultusunda Sayın Paçacı kendi iradesiyle partimizdeki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa ederek saygıdeğer bir sorumluluk örneği sergilemiştir." açıklaması yaptı.

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Nagehan Alçı'ya söylediği "Sokakta Kemal Bey’e itiraz görüyoruz, 'dürüst değil mi?' diye soruyoruz, 'dürüst' diyorlar. 'Devlet tecrübesi yok mu?' diyoruz 'var' diyorlar. 'E o zaman?' 'Ama olmaz…' Sokaktaki bu itirazı İYİ Parti olarak görmezden gelemeyiz Nagehan Hanım. Bu itiraz var” sözleri kamuoyunda tepki çeken Paçacı, görevinden istifa etti. 

Paçacı şu açıklamayı yaptı:

Aziz Milletimizin bilgisine.
Ülkemizin ve milletimizin umudu olan Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adaylık sürecine dair, bir gazeteciye verdiğim demecin, maksadı aşan yorumlara neden olduğunu görüyorum.
Demokrasimize nefes aldıracak bir süreçte büyük emek harcayan,
Sayın Genel Başkanımızı ve partimizi,
Aynı zamanda, Altılı Masayı oluşturan Sayın Genel Başkanların iradelerini koruyup kollamak amacıyla;
İYİ Parti’deki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.
Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin