Cihan Haber Ajansı ekibi toplantıya alınmadı!

Cihan ekibi, Ankara Gölbaşı’ndaki Vilayetlerevi’nde Anadolu Öğrenci Birliği tarafından düzenlenen, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın da konuşmacı olduğu programa, davet edildiği halde alınmadı.

Google Haberlere Abone ol
Cihan Haber Ajansı ekibi toplantıya alınmadı!

Programı düzenleyen kuruluş yetkilisi, davetiye gönderilmesine rağmen "Biz programı yapan insanlar olarak sizleri davet etmiyoruz" diyerek, programı takibe izin vermedi. Bu arada tartışmaya tanıklık eden diğer gazeteciler ile basın müşaviri arasında, Cihan Haber Ajansı ekibinden muhabir Seyfettin Koçak ile kameraman Yalçın Kaya'nın uzaklaştırılmasından sonra da konu tartışılmaya devam etti. 



Anadolu Öğrenci Birliği tarafından 5 Ağustos'ta maille gönderilen davet üzerine, Cihan ekibi bugün saat 13.00 sıralarında ‘Yeni Türkiye’de Gençliğin Gelecek Tasavvuru’ konulu programı takip için Vilayetlerevi’nin bulunduğu yere geldi. Basın mensupları Bakan Efkan Ala’yı karşılamak üzere giriş kapısında beklediği sırada, İçişleri Bakanı'nın basın müşaviri olduğunu söyleyen bir kişi, gazetecilerin yanına gelerek hangi soruları yönelteceklerini ve çalıştıkları medya kuruluşlarını sorup uzaklaştı. Bir süre sonra yine gelen basın müşaviri, Cihan muhabirini diğer meslektaşlarının yanından uzak bir noktaya çağırarak kendilerini buraya kimin davet ettiğini sordu. Muhabir de müşavire, "Bu kadar basın mensubu arasında bu soru neden Cihan ekibine soruluyor?" diye karşılık verdi.



MESLEKTAŞLARININ GÖZÜ ÖNÜNDE UZAKLAŞTIRILDILAR



İkilinin diyalogu basın mensuplarının yanına döndükten sonra da devam etti. Muhabire ısrarla Cihan Haber Ajansı’nın davet edilmediğini söyleyen basın müşaviri, "Diğer arkadaşların hepsini biliyorum ben, davet edildiler." dedi. 



Müşavirin, programı kendisinin düzenlemediğini söylemesi üzerine muhabir de bu soruyu kendisine ancak programı düzenleyenin sorması gerektiğini ifade etti. Kendisine programı takip edecek gazetecilerin listesi geldiğini belirten İçişleri Bakanı'nın basın müşaviri olduğunu söyleyen kişi, listede Cihan’ın olmadığını tekrarladı.



Tartışma sonrasında İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın basın müşaviri olduğunu söyleyen kişi, Cihan muhabiri ve kameramanını programı takip edemeyeceklerini söyledikten sonra bulundukları yerden uzaklaşmalarını istedi. Ekip, programı takip edemeden büroya döndü.



ÖNCE 'DAVETİYE YOK', SONRA 'GÜVENLİK' DEDİ



Cihan Haber Ajansı ekibinden muhabir Seyfettin Koçak ile kameraman Yalçın Kaya'nın uzaklaştırılmasından sonra da tartışmaya tanıklık eden gazeteciler ile bakanlık ve organizasyon görevlileri arasında konu tartışılmaya devam etti.



Basın müşavirinin 'Kendilerini gizlemeye çalışıyorlardı. Arkadaşların şüpheli davranışlarından dolayı ben araştırdım.' şeklindeki sözlerine bir basın mensubu "Biz yıllardır tanıyoruz gazeteci arkadaşlarımızı, o konuda bir sıkıntı yok" karşılığını verdi.



Gazeteciler, bakanlık ve organizasyon görevlilerine 'kamuya açık alan olduğu halde gazetecilerin Cihan'dan oldukları için mi uzaklaştırıldıklarını' da sordu. Müşavirin, güvenlik önlemlerini hatırlatması üzerine gazetecilerden birisi, "Güvenlik ise eğer ben hayatımda ilk kez X-Ray'dan geçmeden içeriye girdim" hatırlatmasını yaptı. (Cihan)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin