Çiğdem Toker'e açılan davada karar!

Gazeteci Çiğdem Toker'e 'Rusya’ya domatesler de Bayburt’tan başlıklı yazısı nedeniyle açılan 1.5 milyon TL'lik tazminat davası Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'nde de reddedildi.

Google Haberlere Abone ol
Çiğdem Toker'e açılan davada karar!

Bayburt Grubu bünyesindeki Agrobay Seracılık A.Ş.’nin gazeteci Çiğdem Toker’e, açtığı 1,5 milyon TL’lik manevi tazminat davası Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin ardından Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 25. Hukuk Dairesi tarafından da oybirliğiyle reddedildi.

Ret kararını Twitter hesabından duyuran Çiğdem Toker, şu ifadeleri kullandı:

"Bayburt grubu şirketi Agrobay Seracılık'ın 'Rusya' ya domatesler de Bayburt''tan' başlıklı yazıma açtığı 1,5 milyon ₺ manevi tazminat davası reddedilmişti. Ret kararına karşı Bölge Adliye Mahkemesi'ne giden şirketin istinaf talebi de esastan ve oybirliği ile reddedildi.

Bu vesileyle dayanışma gösteren herkese (kişi, kurum, arkadaş, okur) bir daha teşekkür ediyor, gazetecilik yapmanın bedelini özgürlüğüyle ödeyen meslektaşlara hemen özgürlük diliyorum."

Çiğdem Toker, 15 Şubat 2017’de yayınlanan ‘Rusya’ya domatesler de Bayburt’tan’ başlıklı yazısında, Rusya’ya domates ihracatı yapmasına izin verilen üç firmanın seçiminde objektif kriterlere uyulup uyulmadığını sorguladı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin