Çiftçilerin merakla beklediği buğday fiyatı açıklandı. TMO'nun buğday ve arpa alım fiyatını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Buğday ve arpa alım fiyatları merakla bekleniyordu. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin alacağı kararı çiftçiler dört gözle beklerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu rakamı Kızılcahamam Kampı'ndaki konuşmasında açıkladı. İşte 2022 buğday ve arpa alım fiyatları...

Google Haberlere Abone ol
Çiftçilerin merakla beklediği buğday fiyatı açıklandı. TMO'nun buğday ve arpa alım fiyatını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Çiftçilerin merakla beklediği buğday ve arpa alım fiyatları açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde 'AK Parti 30'uncu İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kapanış konuşmasını yaptı.

Erdoğan, AK Parti'nin istişare toplantılarına verdiği öneme dikkat çekerek toplantıdan çıkan sonuçların illere anlatılmasını istedi.

Toplantının hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, "AK Parti istişareyle kurulmuş, bugüne kadar da her seviyede ve zeminde istişare kültürünü yaşatmış bir partidir. Kendi aramızdaki istişareleri düzenli olarak sürdürürken, en büyük istişareyi de milletimizle yapıyoruz" ifadesini kullandı.

 

Konuşmasında ekonomiye ilişkin değerlendirme yapan Erdoğan, "İnsanlarımızın günlük hayatında yaşadığı sıkıntıları asla hafife almıyor, görmezden gelmiyor, kulak arkası etmiyoruz. Tam tersine bir yandan küresel denklemler içinde ülkemize yol açmaya çalışırken diğer yandan da insanlarımızın üzerindeki hayat pahalılığı yükünü azaltmanın çarelerini arıyoruz " dedi.

Çiftçi ve memurlara müjde vermek istediğini aktaran Erdoğan tarımsal faaliyetlerin stratejik bir sektör olduğuna işaret etti.

Çiftçilerin merakla beklediği buğday fiyatı açıklandı. TMO'nun buğday ve arpa alım fiyatını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı - Resim : 2

Erdoğan, Türkiye'nin kendine yetecek ve hatta çoğu üründe dışarıya satacak kadar üretim yapan bir ülke olduğu, salgın döneminde bu gerçeği hiçbir gıda ürününün eksikliğini çekmeyerek hep birlikte gördüklerini ve yaşadıklarını aktararak, "Tahıl, sebze ve meyve fiyatlarındaki dalgalanmalar, üretim eksiğinden değil, bir kısmı maliyetlerin yükselmesinden, bir kısmı piyasa aktörlerinin bazılarının fırsatçılığa yönelmesinden kaynaklanıyor. Bu hususta hazırlıklarımızı tamamlamak üzere olduğumuz yeni düzenlemeleri yakında hayata geçireceğiz." ifadesini kullandı.

 

Buğday ve arpa fiyatlarını açıkladı

TMO'nun 2022 hasat döneminde yapacağı buğday ve arpa alım fiyatları ve teşvik rakamlarına ilişkin konuşan Erdoğan, şunları söyledi: "Bu fiyatları belirlerken, çiftçimizin karşılığını alarak üretime devam etmesi yanında, iç ve dış piyasa gelişmeleriyle arz güvenliği için ihtiyacımız olan stokların sağlanması hususlarını da dikkate aldık. Toprak Mahsulleri Ofisimiz, sert ekmeklik buğdaya bu yıl ton başına 6 bin 50 lira alım ve 1000 lira prim bedeli olmak üzere toplam 7 bin 50 lira ödeme yapacaklar. Hayırlı olsun. Ofisimizin arpa alım fiyatı ise ton başına 5 bin 500 lira alım ve 500 lira prim bedeli olmak üzere toplamda 6 bin lira olarak belirlenmiştir. Prim ödemesinden ürününü Toprak Mahsulleri Ofisimize veren çiftçi kayıt sistemine kayıtlı üreticilerimiz yararlanabilecektir. Toprak Mahsulleri Ofisinin alım rakamları, diğer kamu kurum ve kuruluşları için de referans olacak, farklı fiyat uygulamalarına gidilmeyecektir. Üreticilerimiz Toprak Mahsulleri Ofisi, hububat alım primine ilave olarak Tarım ve Orman Bakanlığımızca ödenecek olan mazot, gübre, sertifikalı tohum ve fark ödemesi desteklerini almaya devam edecektir. Destek bizden, gayret sizden, bereketi de Allah'tan diyerek, yeni hasat döneminin ve açıkladığımız alım fiyatlarının çiftçilerimize, milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

TARIM VE ORMAN BAKANI DA AÇIKLAMA YAPTI

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, geçen yıl 2 bin 250 lira olan buğday alım fiyatının bu yıl desteklemeyle birlikte 7 bin 50 lira düzeyine çıkmış olmasının üretici adına oldukça sevindirici olduğunu bildirdi.

Kirişci, Nallıhan Sariçalı Dağı Milli Parkı'nda düzenlenen 7. Foto Safari açılış töreninde yaptığı konuşmada, Nallıhan Kuş Cenneti ile milli parkın çok zengin bir biyoçeşitliliğe sahip olduğunu ve bu ekolojik zenginliğin korunması, geliştirilmesi için gerekli çabaların gösterildiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda hububat alımına yönelik yaptığı açıklamalara değinen Kirişci, "Buğday ve arpa gibi hububat alım fiyatlarıyla ilgili Toprak Mahsulleri Ofisi olarak nasıl bir yol izleyeceğimiz paylaşıldı. Bu yıl ton başına 6 bin 50 lira alım ve 1000 lira prim bedeli olmak üzere toplam 7 bin 50 lira gibi bir fiyat açıklandı. Geçen yıl 2 bin 250 lira olan buğday alım fiyatının bu yıl desteklemeyle birlikte 7 bin 50 lira mertebesine çıkmış olması gerçekten üreticilerimiz adına oldukça sevindirici bir fiyat olarak görüyoruz." diye konuştu.

Kirişci, geçen yıl kuraklık nedeniyle mahsul arzında bir miktar eksiklik olduğunu anımsatarak, "Bu yıl gerek yağışlar gerekse de üreticilerin üstün gayretleriyle 20 milyon ton civarında bir buğday rekoltesi bekliyoruz. Bu miktar bizim içerideki bütün ihtiyaçlarımızı karşılayabilecek düzeydedir." dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin