Çiftçiler dikkat! Başvuralar yarın başlıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi açıklama yaptı. Domates, biber ve patlıcan fidesi desteği verilecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Başkentli üreticilere bu yıl da yüzde 75’i hibe, yüzde 25’i çiftçi katkı paylı olmak üzere sebze fidesi dağıtacak. Merkez ve çevre ilçelerde talep toplama başvuruları yarın başlayacak. ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Biz istiyoruz ki ekonomik koşullar yerelde üretimin önünü kesmesin, çiftçimiz rahatça üretsin, ürettikçe kazansın” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Çiftçiler dikkat! Başvuralar yarın başlıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi açıklama yaptı. Domates, biber ve patlıcan fidesi desteği verilecek

ABB Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, bu yıl da Başkentli üreticiye yüzde 75’i hibe, yüzde 25’i çiftçi katkı paylı olmak üzere domates, biber ve patlıcan fidesi desteği verecek.

Geçen sene Başkentli çiftçiye 8 milyona yakın domates, biber ve patlıcan fidesi dağıtılırken bu yıl 14 milyon 23 bin 800 adet fide toprakla buluşturulacak. Sebze fidesi desteği için talep toplama başvuruları yarın başlayacak ve 13 Nisan’da sona erecek.

Başkan Mansur Yavaş da projeyi sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla duyurdu. Yavaş’ın paylaşımı şöyle:

“Biz istiyoruz ki ekonomik koşullar yerelde üretimin önünü kesmesin, çiftçimiz rahatça üretsin, ürettikçe kazansın. 25 ilçemizde, yüzde 75 hibe ile dağıtacağımız 14 milyon 23 bin 800 adet sebze fidesi dağıtımımız için başvurular 3 Nisan'da başlıyor.”

Çiftçi belgesi (ÇKS) olan üreticilerden alınacak başvurular ilk etapta Şereflikoçhisar, Evren, Haymana, Bala ile Polatlı ilçelerinden başlayacak ve başvurular 25 ilçenin tamamındaki Aile Yaşam Merkezleri, Fen İşleri ve ASKİ şantiyelerinden alınacak.

Fide desteği için başvuruda bulunmak isteyen üreticiler, (0312) 507 46 51-56 numaralı telefondan projeye ilişkin ayrıntılı bilgi alabilecek.

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin