CHP'ye İstanbul'da belediye darbesi. Ataşehir Belediyesi, Kartal Belediyesi ve Maltepe Belediyesi greve mi gidiyor? Toplu iş sözleşmeleri ağustos ayı gelmesine rağmen imzalanmadı

İstanbul'un üç ilçesinde belediye işçileri greve gitmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl CHP'li Kadıköy Belediyesi ile Maltepe Belediyesi işçileri greve gitmişti. Kadıköy'de sorun 2 günde çözülmüşken, Maltepe'de sokaklardaki çöp yığınları dikkat çekmiş, Erdoğan Meclis toplantısında video izleterek, "CHP; çöp, çukur, çamur" ifadesini kullanmıştı. Benzer görüntülerin yaşanıp yaşanmayacağı merak konusu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel CHP'ye İstanbul'da belediye darbesi. Ataşehir Belediyesi, Kartal Belediyesi ve Maltepe Belediyesi greve mi gidiyor? Toplu iş sözleşmeleri ağustos ayı gelmesine rağmen imzalanmadı

İstanbul'un üç CHP'li belediye greve hazırlanıyor.

Geçtiğimiz yıl Kadıköy Belediyesi ve Maltepe Belediyesi işçileri istedikleri zammı alamadıkları gerekçesiyle yaklaşık 1 greve gitmişti.

Bu yıl da Ataşehir, Kartal ve Maltepe Belediyesi ağustos ayı gelmesine rağmen hala toplu iş sözleşmesini imzalamadı.

Yılbaşında da enflasyon oranında zam alamayan işçiler, enflasyonun rekor seviyelere çıkmasıyla birlikte ağustos ayı gelmesine rağmen imzalanmayan toplu sözleşme nedeniyle isyan ediyor.

Edinilen bilgiye göre Kartal Belediyesi 6250 lira, Ataşehir Belediyesi de 6000 lira civarında işçilere teklif verdi. Ancak işçiler bu rakamları kabul etmedi. İşçilerin üç belediyede de greve gideceği öğrenildi. Kadıköy Belediyesi ve Bakırköy Belediyesi'nde çalışan işçiler de aldıkları ücretlerden şikayetçi.

Bu arada Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, sorunun bir an önce çözülmesi için sendika yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirdi ve sözleşmenin imzalanmasını istedi. 

CHP'ye İstanbul'da belediye darbesi. Ataşehir Belediyesi, Kartal Belediyesi ve Maltepe Belediyesi greve mi gidiyor? Toplu iş sözleşmeleri ağustos ayı gelmesine rağmen imzalanmadı

ÇÖP YIĞINLARI OLUŞMUŞTU

İstanbul'da, geçtiğimiz yıl toplu iş sözleşmesi süreçlerinin tıkanması üzerine greve çıkan ilk ilçe Kadıköy olmuştu. İşçiler 16 Şubat'ta grevi başlatmış, iki gün sonra yani 18 Şubat'ta ise Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Genel-İş Genel Merkezi ile anlaşmaya vardıklarını ve belediyede en düşük işçi maaşının ikramiyeler ve yıllık ödenen sosyal yardımlar hariç aylık net 5 bin 275 TL olduğunu açıklamıştı.

Maltepe Belediyesi işçilerinin geçtiğimiz yıl grev kararı almasının ardından cadde ve sokakları çöp yığınları kaplamıştı. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla işçilere destek vermek için çöpleri kendileri toplamaya çalışmıştı.

DİSK'e bağlı Genel-İş ile Maltepe Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine, 23 Şubat'ta Grev kararı alınmıştı. Maltepe Belediyesi ile DİSK'e bağlı GENEL-İŞ Sendikası arasındaki Toplu İş Sözleşmesi'nin anlaşma ile sonuçlandığını Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç sosyal medya hesaplarından duyurmuştu.

CHP'ye İstanbul'da belediye darbesi. Ataşehir Belediyesi, Kartal Belediyesi ve Maltepe Belediyesi greve mi gidiyor? Toplu iş sözleşmeleri ağustos ayı gelmesine rağmen imzalanmadı - Resim : 2

ERDOĞAN VİDEO İZLETTİRMİŞTİ

İstanbul'da yaşanan grev nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'da partisinin TBMM'deki grup toplantısında "CHP'li belediyelerin beceriksizliği" isimli bir video izlettirmişti. Erdoğan konuşmasında, "CHP; çöp, çukur, çamur. Bu kadar basit bir konuda bile vatandaşlarımıza hizmet veremeyenleri yok saymayacağız, kayıp olarak ilan etmeyeceğiz de ne yapacağız?" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Medyatava Özel
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin