CHP'nin vizyon belgesi için geri sayım başladı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, vizyon belgesini ve ekibini tanıtacak!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun günler öncesinden duyurusunu yaptığı vizyon belgesini bugün açıklaması bekleniyor. İkinci Yüzyıla Çağrı Grubunu tanıtacak.

Google Haberlere Abone ol
CHP'nin vizyon belgesi için geri sayım başladı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, vizyon belgesini ve ekibini tanıtacak!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün saat 14.00'te İstanbul'da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması'na  katılacak.

'REKABET ETMEYE GELİYORUZ'

Kılıçdaroğlu, daha önce sosyal medya hesabından, bugün yapacağı açıklamaya ilişkin bir video yayınlamış, “Ey Dünya! Gözlerimize bak. İyice bak. Seninle rekabet etmeye geliyoruz. Teknolojide, sanayide, eğitimde, insan haklarında, kadın haklarında, özgürlüklerde, demokraside, hayvan haklarında, çevrecilikte, iyi olan her şeyde seninle rekabet etmeye geliyoruz. 3 Aralık'ı bekleyin” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan CHP’nin açıklayacağı vizyon belgesi kapsamında oluşturulan ve aralarında ABD’li yazar, ekonomist Jeremy Rifkin, Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refet Gürkaynak, eski TCMB Başekonomisti Hakan Kara gibi isimlerin bulunduğu İkinci Yüzyıla Çağrı Grubu’nun bugüne dek CHP’nin çalışmalarına destek veren akademisyenlerden oluşturulduğu öğrenildi.  

SİYASET ÜSTÜ KURUL

Cumhuriyet Gazetesinin haberine göre; güncel para politikaları, istikrarlı büyüme modelleri, kalıcı istihdam önermeleri gibi pek çok başlıkta çalışmalar hazırlayacak 70 kişilik grup, CHP’nin uzun süredir hazırladığı rapor ve projelerde görüş aldığı akademisyenlerden oluşuyor.

Kurulda bulunan isimlerden bazılarının bugün yapacağı sunumlarla kendini tanıtacağını aktaran parti kaynakları, bu kurulun bir CHP danışman kurulundan çok “siyaset üstü bir kurul olduğunu” vurguluyor.

CHP kaynakları kuruldaki isimler için, “Hepsi uzun zamandır çalıştığımız, görüşlerini aldığımız isimler. Şimdi daha kurumsal bir başlık altında toplanmış oldular. Bu isimler günü geldiğinde bu ülkede en etkin yerlerde olacaklar” bilgisini paylaşıyor.

VİZYON BELGESİ VE ALTILI MASA

CHP’nin bugün yapacağı açıklamanın da 6’lı masayla uyumlu bir vizyon belgesi olacağını söyleyen kaynaklar, “Açıklama İkinci Yüzyıla Çağrı Beyanname’mizin biraz daha somut hali olacak. Seçim öncesi beyannamemiz gibi olacak. Ancak bunu yaparken 6’lı masaya aykırı bir durum da olmayacak” değerlendirmesini yaptı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin