CHP'nin A Takımı da belli oldu. Özgür Özel CHP'nin Meclis grup başkanı oldu

CHP'de seçimlerden sonra MYK üyeleri genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na istifalarını sunmuştu. CHP Parti Meclisi, bugün CHP Genel Merkezi’nde seçim gündemiyle toplandı. PM, kurultay takvimine ilişkin yeni Merkez Yönetim Kurulu'na tam yetki verdi. CHP'nin yeni A Takımı da belli oldu. Buna göre CHP Meclis Grup Başkanı Özgür Özel oldu. İşte görevlendirilen diğer isimler...

Google Haberlere Abone ol
CHP'nin A Takımı da belli oldu. Özgür Özel CHP'nin Meclis grup başkanı oldu

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında seçimden hemen sonra toplanmış ve toplantıda MYK üyeleri istifa etmişti.

CHP Parti Meclisi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. 

CHP Parti Meclisi, bugün CHP Genel Merkezi’nde toplandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki toplantı, saat 10.20’de başladı.

MYK'ya tam yetki

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasıyla başlayan toplantıda, Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel'in seçim sonuçlarına ilişkin sunum yaptığı belirtildi.

Sona eren toplantıda ayrıca genel seçimler dolayısıyla daha önce bir yıl ertelenen kurultay takvimi de ele alındı.

PM'nin, kurultay takvimine ilişkin yeni Merkez Yönetim Kurulu'na (MYK) tam yetki verdiği öğrenildi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun yeni MYK'yi açıklamasının ardından toplanacak kurul, kurultay takvimini belirleyecek.

'KURULTAY TAKVİMLENDİRME ÇALIŞMALARINA BAŞLANMIŞTIR'

Toplantının ardından partiden yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan yalan, iftira, montaj, kutuplaştırma gibi çirkin yöntemlere başvurmuştur. Bu süreç, siyasal iktidarın ve Cumhurbaşkanı adayının ahlaki meşruiyetini sorgulanır hale getirmiştir. Tüm bu olumsuzluklara karşın partimiz, yönetim organlarında seçim süreçlerini ve sonuçlarını ilk andan itibaren detaylı bir şekilde değerlendirmeye başlamıştır. Bugünkü Parti Meclisi toplantımızda da seçim sonuçları detaylı bir şekilde değerlendirilmiş, bilgi ve iletişim teknolojilerinden sorumlu birimimiz seçimlerde kullandığımız sistemimize ilişkin detaylı sunumlar gerçekleştirmiştir" denildi.

SEÇMENİN MESAJINI DİKKATLE İNCELİYORUZ

Açıklamada CHP seçmenin verdiği mesajı, seçim sonuçlarını sandık, köy, ilçe ve illerde dikkatle incelemeye ve analiz etmeye, parti kurul ve karar organlarında devam edeceği kaydedilerek, "Bu değerlendirme sürecinde özeleştiriler samimiyetle dikkate alınacak ve gereği hızla yerine getirilecektir. Partimizin kurultay takviminin düzenlenmesi ile ilgili karar Parti Meclisimizce değerlendirilmiş ve takvimlendirme çalışmalarına başlanmıştır. Kurultay sürecinin parti içi demokrasi kültürümüze yaraşır bir şekilde gerçekleşmesi için yapılacak gerekli hazırlıklar ve alınacak kararlar yeni Merkez Yönetim Kurulu tarafından açıklanacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak giderek derinleşen ekonomik krizden çıkışın yollarını göstermeye kararlılıkla devam edeceğiz. On milyonların demokrasi, özgürlük, adalet ve refah mücadelesinde buluşan ve büyüyecek olan iradesine sahip çıkacak, eşit ve özgür bir Türkiye'yi kurma mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

CHP'nin A Takımı da belli oldu. Özgür Özel CHP'nin Meclis grup başkanı oldu - Resim : 2

CHP grup başkanı Özgür Özel oldu, devir teslim başlayacak

Öte yandan gazeteci Barış Yarkadaş, CHP'deki toplantı sonrasında yapılan görevlendirmeleri sosyal medyadan duyurdu.

Buna göre CHP Meclis Grup Başkanı Özgür Özel, Grup Başkanvekilleri ise Gökhan Günaydın, Burcu Köksal,  Ali Mahir Başarır oldu.

TBMM Meclis Başkanvekili ise Gülizar Biçer Karaca oldu.

TBMM Katip Üyelikleri ise Sibel Suiçmez, Elvan Işık Gezmiş ve Asu Kaya'ya emanet.

ÖZEL GÖREVLENDİRMELERİ AÇIKLADI: 5 HAZİRAN'DA DEVİR TESLİM TÖRENİ YAPILACAK

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, grup olarak yaptıkları toplantının ardından hem grup başkanvekilleri hem de Meclis Başkanlık Divanı'nda görev yapacak kişileri belirlediklerini söyledi.

Grup başkanı olarak kendisinin görevlendirildiğini ve seçildiğini belirten Özel, "Malum, Genel Başkanımızın milletvekili olmaması üzerine bir grup başkanı belirlememiz gerekiyordu. Bundan sonra grup başkanlığı görevini ben yürüteceğim." dedi.

Grup Başkanvekilliklerine Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın'ın seçildiğini aktaran Özel, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca'nın da TBMM Başkanvekilliğine seçildiğini söyledi. Özel, Meclis İdare Amirliğine Balıkesir Milletvekili Ensar Aydemir, katip üyeliklere de Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Osmaniye Milletvekili Aysu Kaya ve Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez'in seçildiğini kaydetti.

Yapılan seçimlerde 5 kadın adayın göreve getirildiğinin altını çizen Özel, "Bugün grubumuza tarafından seçilen 9 adaylıktan 5'ine kadın arkadaşlarımız seçildiler. Katip üyeliklerdeki arkadaşlarımız kendi illerindeki tek milletvekillerimiz, meslek örgütlerinden gelen arkadaşlarımızdır." diye konuştu.

Özel, seçilen kişilerin 5 Haziran Pazartesi gününden itibaren devir teslim törenlerini yapacağını belirterek, "Bundan sonraki süreçte CHP olarak etkili, içerikli, yapıcı ve dirençli bir muhalefet partisi görüntüsü sergileyeceğiz. Bundan sonraki süreçte CHP'nin birlik, beraberlik içerisinde daha gençleşen ve çok daha fazla kadının görev aldığı çok daha dinamik bir grubun etkin muhalefetine tanık olmanızı ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin