CHP'nin 100. yıl videosuna EOKA fotoğrafı! Kılıçdaroğlu'nun paylaştığı 100. yıl videosunda EOKA'lıların fotoğrafı kullanıldığı ortaya çıktı, sosyal medyada tepki yükseldi

Cumhuriyet Halk Partisi 100. yılını kutluyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından paylaşılan 100. yıl videosunda kullanılan bir fotoğraf tepki çekti. Özellikle sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştirilen fotoğraf EOKA'lılara ait olduğu ortaya çıktı. Tepkilere rağmen videonun kaldırılmaması dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
CHP'nin 100. yıl videosuna EOKA fotoğrafı! Kılıçdaroğlu'nun paylaştığı 100. yıl videosunda EOKA'lıların fotoğrafı kullanıldığı ortaya çıktı, sosyal medyada tepki yükseldi

CHP'nin 100'üncü yılını kutlamak isteyen Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından bir video paylaştı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 100. yıl kutlamaları sürerken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Twitter (X) hesabında paylaşılan bir video tartışma yarattı. 

Videonun 52. saniyesinde ekrana gelen, "Kıbrıs'ın bağımsızlığı, Beşparmak Dağları'nda dalgalanan bayrağın gölgesi ve yavru vatana kazanan adımız kimin eseri?" ifadeleriyle birleşen karede kullanılan fotoğrafta o dönem Türk bayrağını ele geçiren EOKA'lılar bulunduğu görüldü.

FOTOĞRAF 1974'TE DEĞİL, 1964'TE ÇEKİLDİ İDDİASI

Sosyal medyada bu fotoğrafa büyük tepki gösterildi.  Sosyal medya kullanıcıları bu görüntü üzerine EOKA'nın 20 Aralık 1963 Kıbrıs Türklerine karşı başlattığı silahlı saldırıda toplam 363 Kıbrıslı Türk'ün hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Bahsi geçen fotoğrafta ise çetecilerin bir Türk istihkamını ve Türk bayrağını ele geçirdikten sonra poz verdikleri görüldü. Fotoğrafın ise Kıbrıs Harekatı'nın başladığı 1974 yılında değil, Nisan 1964'te çekildiği öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU AÇIKLAMA YAPMADI

Yapılan paylaşımlar sonrası fotoğraftakilerin EOKA'lı olduğunu gören kullanıcılar ise paylaşıma büyük tepki gösterdi. Yorumlara rağmen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun videoyu kaldırmaması veya konu ile ilgili bir açıklama yapmaması dikkat çekti.

İşte Kılıçdaroğlu'nun o paylaşımı: 

 

CHP'DEN AÇIKLAMA: ALGI OPERASYONU

Sosyal medya kullanıcıları videoda EOKA fotoğrafının kullanılmasını eleştirirken CHP'den açıklama geldi.

T24'ten Eray Görgülü'nün konuya ilişkin sorusunu yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aysu Bankoğlu, "Türkiye’nin kurucu partisinin 100 yıl önce çıktığı yolda, ülkemizin topraklarına ve halkına sahip çıkma hikayesinin anlatıldığı kısa filmimizin her zaman olduğu gibi belli odaklarca algı operasyonu ile maksatlı olarak karalanmaya çalışıldığı anlaşılmaktadır. Bu defaki karalama girişiminin; Kıbrıs’ta kazanılan büyük zaferin filmde tek bir kare üzerinden yapılmaya çalışıldığı görülmektedir. Filmin 50 ve 59’uncu saniyeleri arasındaki bölümde Ecevit’in bu hainleri Beşparmak dağlarına gömmesinin hikayesi yer almaktadır" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA: BUNLAR BİZİ BİLMİYOR VE KARALAMAYA ÇALIŞIYORLAR

"Orada söz konusu olan Kıbrıs çıkarması sırasında EOKA'cıların nasıl gömüldüklerini anlatan bir karedir o çünkü önce onlar gösteriliyor. Arkasından nasıl gömüldüklerini ve arkasından Türk bayrağını gösteriyor. Şimdi bunu alıp da o fotoğraf üzerinden troller üzerinden CHP'ye saldırmak kadar akıl dışı bir şey olamaz. Bunlara sormak isterim Süleyman Şah türbesi kaçırılırken bunlar neden hiç seslerini çıkarmadılar; neden Kılıçdaroğlu Süleyman Şah türbesine sahip çıktı? Bunlar CHP'yi bilmiyorlar ve karalamaya çalışıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti devleti demektir. Biz bu devleti kuran bir gelenekten geliyoruz. Ecevit'in Kıbrıs çıkarmasında rahmetli Erbakan ile birlikte nasıl mücadele verdiğini EOKA'cıları nasıl toprağa gömdüğünü bayramızı dalgalandırdığını herhalde onlar unuttular biz unutmadık ve unutmayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye demektir herkesin bunu bilmesini isterim"

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin