CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun fezlekesi Meclis'e geldi. Tanrıkulu'nun dokunulmazlığı kaldırılacak mı?

Aralarında CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun da bulunduğu 4 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezleke TBMM'ye ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun fezlekesi Meclis'e geldi. Tanrıkulu'nun dokunulmazlığı kaldırılacak mı?

tv100'de yayınlanan Cansu Canan Özgen'in  sunduğu Özgür İfade adlı programa telefonla bağlanan CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu kendisine yöneltilen iddialara yanıt vermek yerine Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında skandal bir iddiada bulunup, TSK'nın köyleri yakıp bombaladığıyla ilgili skandal sözler söylemişti. 

Sezgin Tanrıkulu'ya her kesimden çok büyük tepki gelmiş yargı da harekete geçmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Bürosunca soruşturma başlatılan Tanrıkulu hakkında, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve Devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama” suçları yönünden tanzim olunan fezleke Adalet Bakanlığı'na gönderilmişti.

FEZLEKE MECLİS'E ULAŞTI

Tanrıkulu'nun dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili fezleke Meclis'e gönderildi. Tanrıkulu'yla beraber 4 milletvekilinin fezlekesi de TBMM'ye iletildi. 

Diğer üç milletvekili ise Yeşil Sol Parti'den Muş Milletvekili Sezai Temelli, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak. 

Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Tezkereleri, Meclis Başkanlığınca Anayasa ve Adalet Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona havale edildi.

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin