CHP'li Özgür Çelik, İstanbul İl Başkanlığı adaylığını açıkladı. Özgür Çelik kimdir?

CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, CHP İstanbul İl Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı. Çelik adaylık konuşmasında, "Örgütümüzün adayıyım, Geziye özgürlük diyenlerin adayıyım! Berkin’imize, Ali İsmail Korkmaz’a adalet isteyenlerin adayıyım, tutuklu gazetecilere, siyasilere özgürlük diyenlerin adayıyım, Doğa ve çevre katliamlarına dur diyenlerin adayıyım" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Özgür Çelik, İstanbul İl Başkanlığı adaylığını açıkladı. Özgür Çelik kimdir?

Mayıs seçimlerinden sonra başlayan değişim tartışmalarının sürdüğü CHP'de ilçe kongrelerinden sonra il kongreleri süreci başladı. CHP'nin en çok üyesinin ve delegesinin olduğu İstanbul'da İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kongrede aday olmayacağını açıklamıştı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı için resmi olarak adaylığını ilk açıklayacak isim Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik oldu. 

Çelik, yaptığı açıklamada, "CHP İstanbul İl Başkanlığına adaylığımı resmen açıklıyorum" dedi.

Konuşmasında şu ifadeler yer verdi:  Örgütümüzün adayıyım. Geziye özgürlük diyenlerin adayıyım Berkin’imize, Ali İsmail Korkmaz’a adalet isteyenlerin adayıyım. Tutuklu gazetecilere, siyasilere özgürlük diyenlerin adayıyım. Doğa ve çevre katliamlarına dur diyenlerin adayıyım! Baskıcı otoriter iktidardan bunalmış, yeni, özgür ve demokratik bir hayat isteyen kesimlerin adayıyım. Büyükşehir Belediye Başkanımızın adil, yeşil ve yaratıcı İstanbul yürüyüşüne destek olmak için adayım. İlçe Belediyelerimizin başarılı çalışmalarına destek vermek için adayım.

43 senedir iktidar olamamış partimizin makus talihini kırarak çıkacağı iktidar yolculuğunda bir nefer olmak için adayım. Demokratik Türkiye mücadelemize omuz vermek için adayım. 

EKREM İMAMOĞLU'NA YAKIN OLDUĞU BİLİNİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul İl Başkanlığı için tek adaylı bir kongre istediği iddia edilmişti. Çelik'in ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ve "değişimcilere" yakın olduğu biliniyor. 

ÖZGÜR ÇELİK KİMDİR?

Özgür Çelik, 14 Haziran 1981'de Sivas'ta dünyaya geldi. 20 yıldır eğitim alanında faaliyet yürüten bir kurumun kurucusu ve müdürü. İletişim alanında lisans eğitimi aldıktan sonra İstanbul Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi Yüksek Lisansı yaptı. İkinci Yüksek Lisansını yine İstanbul Üniversitesi Yerel Yönetimler, Kent ve Çevre Çalışmaları alanında tamamladı. 

2015-2018 yılları arasında CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 25 Mart 2018 tarihinde gerçekleşen CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı 11. Olağan Kongresinde İlçe Başkanı seçildi. 22 Aralık 2019 tarihinde gerçekleşen CHP Bahçelievler 12. Olağan Kongresi'nde yeniden seçilerek İlçe Başkanlığı görevine devam etti.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin