CHP'li milletvekilinden kötü haber... Elazığ Milletvekili Gürsel Erol kansere yakalandı

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'dan kötü haber geldi. Erol'un prostat kanseri olduğu öğrenildi. CHP'den yapılan açıklamada 'kanser hastalığı' doğrulandı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li milletvekilinden kötü haber... Elazığ Milletvekili Gürsel Erol kansere yakalandı

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol kansere yakalandı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

CHP Elazığ milletvekilimiz Sayın Gürsel Erol’a yapılan tetkikler sonucu prostat kanseri teşhisi konulmuştur.

Bu neticede, bir operasyon geçirecek olan vekilimizin ameliyat sonrasında da bir süre tedavisine devam edilecektir.

Siyasetçilerin öncelikli sorumluluklarının seçmenlerine karşı olduğundan hareketle, vekilimizin sağlığı ile ilgili süreç şeffaflıkla yürütülecektir.

Sayın Erol’un tedavi süreci sonrasında hemşerilerimiz ile bir arada olacağını, Elazığ'ımızın sorunlarına çözüm arayacağını saygılarımızla Elazığ kamuoyunun bilgilerine arz ederiz.

CHP'li milletvekilinden kötü haber... Elazığ Milletvekili Gürsel Erol kansere yakalandı

SİYASETE ARA VERDİ

Erol, “Siyasete sağlık sorunlarım nedeniyle ara vereceğim” dedi.

Erol, Kanal 23 Televizyonu’nda yayınlanan “Ayrıntı” programına katıldı. Milletvekili Erol, kendisine prostat kanseri hastalığına yakalandığını duyurdu.

Erol, “Siyasete sağlık sorunlarım nedeniyle ara vereceğim. Evet bir prostat kanseri teşhisi konuldu. Ama sevindirici olan başında yakalamışız. Ameliyat olacağız. Allah yardımcımız olsun. Sonuçta bu bir ameliyat. Riski var mı? Her ameliyatın riski vardır. Ama ben hep kendi inanç değerlerime inamışımdır. Allah yardımcımız olsun diyorum. En kısa zamanda kaldığımız yerden devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

GÜRSEL EROL KİMDİR?

Siyasetle 1988 yılında üniversite eğitimi sırasında Sosyal Demokrat Halkçı Parti’de (SHP) Çankaya Gençlik Kolları’nda tanıştı. Hemen akabinde 1990 ve 1991 yıllarında Parti’nin Ankara İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini üstlendi. 1992 yılında SHP ilk Kurucu Gençlik Kolları Genel Başkanı seçildi ve yaklaşık 60 ilde Gençlik Kolları’nın örgütlenmesini gerçekleştirerek bu görevi de başarıyla tamamladı. 20 Kasım 1991 tarihinde kurulan SHP-DYP Hükümeti döneminde Elazığ İl Başkanı olarak atandı. 1995 yılı genel seçimlerinde Elazığ 1. Sıra Milletvekili adayı oldu. 1995-1997 yılları arasında Tuncelililer Vakfı Genel Başkanı olarak görev yaptı. 1995-2014 yılları arasında çeşitli Alevi ve Sivil Toplum Örgütleri’nde yöneticilik yaptı.

Gürsel Erol siyaset yaşamında bir çok ilklere imza atmıştır: SHP tarihinin en genç Gençlik Kolları Genel Başkanı SHP ve CHP’nin en genç İl Başkanı Ünvanı O döneme kadarki en genç milletvekili adayı Tuncelililer Vakfı en genç Genel Başkanı O döneme kadarki en genç Parti Kurultay Delegesi Profesyonel İş Hayatı’na da genç yaşlarada atılan Gürsel Erol, siyaset hayatında gösterdiği başarı grafiğini iş hayatına da yansıtmıştır. Tarihi yapıların restorasyonları alanında faaliyet gösteren şirketi, tamamlamış olduğu işlerden bir çok defa Tarihi Kentler Birliği’nden “Yılın En Başarılı Restorasyonu Ödülü” nü almıştır. Turizm sektöründe ise ülkemizin farklı tatil beldelerindeki tesislerin ve tarihi yapıdaki butik otellerin işletmeciliğini sürdürmektedir.

27.dönem CHP Elazığ milletvekili adayıdır.

Gürsel Erol bekar ve 2 çocuk babasıdır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin