CHP'li Milletvekili: Basın prangalara vurulmuş durumda!

CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk, 'Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Milletvekili: Basın prangalara vurulmuş durumda!

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Türkiye'de tarafsız olması gereken basının büyük bir bölümünün "Yandaş Basına" dönüştürüldüğünü iddia ederek, "Bugün, özgür olması gereken basın; 'Prangalara vurulmuş' durumdadır" dedi. 



'Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle bir mesaj yayınlayan Köktürk, "Maalesef bugün de; basınımızın içerisinde bulunduğu süreç, maruz kaldıkları baskılar, siyasal iktidar tarafından basına uygulanan ağır sansür, 10 Ocak tarihinin, Basın Bayramı olmaktan daha çok, 'Basın özgürlüğüne sahip çıkma günü' olarak karşımıza çıkmasına neden olmaktadır" diyerek şöyle devam etti:



"Bugün, özgür olması gereken basın; 'Prangalara vurulmuş' durumdadır. Tarafsız olması gereken basının büyük bir bölümü 'Yandaş basına' dönüşmüştür. Halkımızın gerçek haber alma özgürlüğüne saygı gösteren, basın etiğine ve ahlakına sahip çıkmaya çalışan basın emekçileri, gazete patronlarına açılan telefonlarla kapı önüne konulmaktadır. Onlarca gazeteci tutuklanarak cezaevlerinde çürütülmekte, basın etiğine uymanın bedelini yaşamlarını feda ederek ödemektedir.



Ancak her şeye karşın, dimdik ayakta durmaya çalışan, her türlü bedeli ödeyerek gazetecilik görevini ulusumuza karşı sorumluluk bilinciyle yerine getiren basınımız ve basın emekçilerimiz sayıları az olsa da vardır. Gerek yerelde, gerekse ulusalda onurlarıyla görevlerini yerine getiren tüm basın emekçilerimizi, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde saygı ve şükranla anıyoruz. Basının prangalara vurulmadığı, 'gerçek gazeteciye ve gerçek bilgiye' hak ettiği önemin verildiği daha aydınlık günlerde, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü anmayı yürekten diliyoruz." (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin