CHP'li Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’tan Ağaoğlu projesi açıklaması: Karşı durulmaması taraftarıyım

Milas Belediye Başkanı CHP’li Muhammet Tokat yarın saat 11.00’de Belediye Binası önünde çevreciler tarafından düzenlenecek basın açıklaması öncesinde açıklamalarda bulundu. Ali Ağaoğlu’nun yapacağı 16-30 bin kişilik tatil köyü projesi Tuzla Sulak Alanı’nı ve Antik Bargilya kenti sınırları içinde. Başkan ise "Ben karşı durulmaması düşüncesi içerisindeyim." dedi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’tan Ağaoğlu projesi açıklaması: Karşı durulmaması taraftarıyım

Proje ile ilgili Milas ‘taki Önder Gazetesi’ne özel açıklama yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, basın açıklaması ve eylem yapmanın demokratik bir hak olduğunun altını çizerek, “Eylemde açıklamalar yapıldıktan sonra biz de gerekli açıklamaları yapacağız. Tabi burada, toplumun yanlış bilgilendirilmesi ve yanlış yönlendirilmesi noktalarında rahatsızız. Sanki burada yeni bir planlama yapılıyormuş gibi bir algı var. Hayır, bu planlamalar yıllar önce yapılmış zaten. Bu planlamalar çerçevesinde burada bir yatırım var. Bu projeler, yatırımlar görülmeden herkes bir şeyler söylüyor. Tabi ki Tuzla’daki sulak alanın durumu ile ilgili biz de herkes kadar hassasız. Hatta burada açılmış bir davamız da var. Sulak Alana dokunacak, herhangi bir şekilde bir şey olursa biz onun karşısına dikiliriz. Ama burada bir mülkiyet ve buna bağlı imar düzenlemesi var. Buna göre ve Avrupa ölçeğinde planlanmış çevreci ve her türlü enerjisi, atığı, suyuyla geniş çaplı düşünülmüş ve Milas içerisine yapılması planlanmış bir yatırım. Bununla ilgili bizim yasal çerçevede yapılan müracaatlarla ilgili karar verme mecburiyetimiz var. Bu noktada keyfimiz böyle istiyor diyerek başka bir şey yapmamız mümkün değil. Ama bu bölgede turizm anlamında çevre dengeleri düşünülerek yapılmış bir proje. Ben karşı durulmaması düşüncesi içerisindeyim. Çünkü Milas, turizm potansiyeli çok yüksek bir ilçe. Bu potansiyelin hayata geçirilmesi noktasında ana noktalarda hassasiyetleri göstererek bizim bir karar üretmemiz gerekiyor.” dedi.

Tokat, sözlerini, “Bize deniliyor ki, Milas Belediyesi karar üretmesin. Milas Belediyesi, üretmezse bakanlıktan her şeyi halletsinler(!) İnisiyatifin bizim elimizde olması, sürecin bizimle beraber yürümesine insanlar neden rahatsız oluyor? Bodrum’dan, Muğla’dan arkadaşlar gelecek, açıklama yapacaklar. Saygı duyuyorum. Milas’taki İl Koordinasyon Temsilcilerinin(İKK) hiçbiri orada olmayacaklar. Çünkü konuştuğumuzda, tartıştığımızda işin mantık yönünü hep beraber görebiliyoruz. Onlar böylesine yanlış bilgilerle toplumun yanlış yönlendirilmesine karşılar. Açıklamadan sonra önümüzdeki günlerde biz de Milas’taki İKK temsilcilerinin katılımıyla bir araya gelip, toplumu bilgilendireceğiz. Burada Milas sınırlarındaki bir yatırımla ilgili öncelikle bizim söz sahibi olmamız, bizim ifadelerde bulunmamız önemli.”  diyerek sonlandırdı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin