CHP'li Koç: Alo Fatih başka kuruluşlarda da var!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç bir basın toplantısı düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Koç: Alo Fatih başka kuruluşlarda da var!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, internet düzenlemesine ilişkin “Sansürdür kaldı ki bu düzenlemenin özel hayatın korunmasıyla uzaktan yakından ilgisi yoktur“ dedi.



CHP MYK toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında sürerken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Koç da basın toplantısı düzenledi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun dün grup toplantısında açıkladığı ses kayıtlarına ilişkin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, "bunun suç olduğu" yorumu yaptığını belirten Koç, şunları söyledi: "Sayın Adalet Bakanına hatırlatmak gerekiyor; suçun içine batmış, boğazına kadar suçun içinde olan, yargıyı Başbakanın talimatı ile yürütmeye bağlama operasyonunda temel sorumluluk taşımış, gece yarısı savcılara telefon ederek, istedikleri şekilde iddianamelerin düzenlenmesi için tavsiyelerde bulunmuş, hakkında bu şekilde fezlekeler düzenlenmiş, suçluluğu sabit bir Adalet Bakanı hangi yüzle CHP Genel Başkanını suçlayacak ifadeler kullanıyor, doğrusu bunu milletin takdirine bırakıyorum.”



"HABER KANALLARINDA BAŞKA 'ALO FATİH'LER VAR"



Bir demokratikleşme paketinin Meclis komisyonunda görüşüldüğünü söyleyen Koç, bu paket içinde "makyaj malzemesi maddeler" olduğunu kaydederek, “Gerçek bir demokratikleşme paketi midir, yoksa hırsızlıkları örtbas etme paketi midir?" diye sordu.



Pakette "hırsızların mal varlığına el konulmasının önlenmesi", "Görevden almalarda yürütmenin durdurulması kararı verilmesinin engellenmesi" gibi maddeler olduğunu ileri süren Koç, şunları söyledi: "Açık seçik hırsızlık var, bütün millet bağırıyor 'hırsız var, yolsuzluk var. Rüşvet alınıyor veriliyor' diye. Şimdi bunların sorgulanması, yargılanması engellenmeye çalışılıyor. Adı demokratikleşme paketi. Neymiş? Hırsızlıkları örtme paketi, bunun adı budur. Yargıyı kendilerine bağlıyorlar, internete yasak ve kısıtlama getiriyorlar ki bütün muhalefet noktalarını 'Alo Fatih' gibi kapatacaklar. Bir tek ilgili yayın kuruluşundaki 'Alo Fatih'i biliyoruz. Başka kuruluşlarda da mutlaka vardır. Açıkça iddia ediyorum; önemli haber kanallarında 'Alo Fatih' görevini yapacak hükümet komiserlerinin doğrudan görevlendirildiğini biliyoruz.”



Sincan-Batıkent Metro hattının açılış töreninde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, "Gözlerinin Binali Yıldırım'ı aradığını" söylediğini dile getiren Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ya dünyadan haberi yok bu ülkenin Cumhurbaşkanının ya yaşananlardan. Çankaya'da kendini izole etmiş görmek duymak istemiyor. Gözleri Binali Yıldırım'ı arıyor. Binali Yıldırım rüşvet havuzunun başında Sayın Cumhurbaşkanı. İyi Bilal nerede, bizim Usame nerede demedi. Bunlar hepsi takım biliyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanının Binali Yıldırım'ı gözlerinin araması bir şeyi açıkça ortaya koyuyor; 'Yok birbirimizden farkımız, biz hepimiz aynı yolun yolcusuyuz.' Fotoğraf budur.”



Hükümetin Gezi Parkı odaklı gelişmeler sonrasında interneti susturmayı hedeflediğini iddia eden Koç, sözlerine şöyle devam etti: "İnternet çağında internetin bu şekilde sansürlenmesi tek anlamıyla demokrasiden, çağın getirdiği yeniliklerden teknolojilerden kaçıştır, demokrasiden kaçıştır, sansürdür. Kaldı ki bu düzenlemenin özel hayatın korunmasıyla uzaktan yakından ilgisi yoktur."



Cumhurbaşkanı Gül'ün sosyal medyaya ilgisinin bilindiğini kaydeden Koç, 5 Mart 2011'de Mısır'daki olaylara ilişkin kendi özel hesabından "Mısırlı gençler sosyal medyanın gücünü o kadar etkin kullanmışlardır ki eski yöneticilerin tedbir almasına bile fırsat kalmamıştır. İletişim teknolojilerinin eriştiği bu güç karşısında hiçbir kapalı rejimin ayakta kalması mümkün değildir" paylaşımında bulunduğunu söyledi.



Gül'ün 28 Mayıs 2011'de ise Twitter hesabından "Benim görüşüm, temelde hiçbir özgürlük kısıtlamaması olmamalı. İsteyen herkes internette özgürce dolaşabilmeli" dediğini bildiren Koç, şunları söyledi: "Bu sözlerinin arkasında duracak mısın, durmayacak mısın? Görevinin başında mısın değil misin kanıtla bakalım. Geçmişte internetle ilgili mesajlarınızın gereğini yerine getirerek, Türkiye'yi hızla kapalı rejimin karanlık dehlizlerine sürükleyecek internetle ilgili bu düzenlemeyi bekletmeden TBMM'ye iade etmeniz gerekiyor Sayın Cumhurbaşkanı"



"DELİK AYAKKABIYLA GİRDİĞİN SİYASETTE BUGÜN EN ZENGİN BAŞBAKANSIN"



TBMM Genel Kurulunda kabul edilen internet düzenlemesine ilişkin ise Koç, düzenlemenin akıl çoğunluğuyla değil parmak çoğunluğuyla kabul edildiğini ifade etti.



Başbakan Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında kendisini ve AK Parti'yi eleştirenlere "Bunlar inanın Allah'a verilecek hesabı düşünmüyorlar" dediğini hatırlatan Koç, sözlerine şöyle devam etti:



"Başın dönmüş sen uçuyorsun artık. Sen delik ayakkabıyla girdiğin siyasetle bugün dünyanın en zengin Başbakanı olurken senin Allah'a verilecek bir kuruşluk hesabın yok mu? Ali İsmail Korkmaz, sokak ortasında vahşice, hunharca copla dövülüp öldürülürken başbakanlık koltuğunda paralel başbakan oturmuyordu, Sayın Başbakan sen oturuyordun."



Başbakan'ın konuşmasında "Türkiye'nin milli bankasına saldırı yapıldığını" söylediğini belirten Koç, sözlerini şöyle tamamladı: "Türkiye'nin milli bankasına kimin saldırı yaptığını merak ediyor musunuz? Halk Bankası, 2013 yılında, yani döneminde, 414 milyon 83 lira zarar gerçekleştirdi, bu rakam aynı zamanda 5 yılın rekorudur. Başbakan, yalan söylemekten vazgeçmeli devleti ve kamuyu nasıl zarar ettirdiğini halka doğru rakamla anlatmalıdır." (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin