CHP'li İzmir Narlıdere Belediyesine ağaç kesimi tepkisi! Mandalina ağaçlarını söktüler: 'İnşaat firmasına yol açmak için kestiler' iddiası

CHP'li Narlıdere Belediyesi’ne bağlı Limanreis Mahallesi sakinleri, belediye tarafından sökülen mandalina ağaçlarını kurtarmaya çalıştı. Mahalleli, yetkililer tarafından sökülen ağaçların yakıldığını söyledi

Google Haberlere Abone ol
CHP'li İzmir Narlıdere Belediyesine ağaç kesimi tepkisi! Mandalina ağaçlarını söktüler: 'İnşaat firmasına yol açmak için kestiler' iddiası

CHP'li İzmir Narlıdere Belediyesi’ne bağlı Limanreis Mahallesi sakinleri mandalina ağaçlarının birden bire belediye yetkilileri tarafından sökülmesiyle büyük bir şok yaşadı.

Yol yapım çalışması sebebiyle ağaçların kesildiğini iddia eden mahalle sakinleri tüm çabalarına rağmen mandalina ağaçlarının kesilmesini önleyemedi.

Narlıdere Belediyesi, yol yapım çalışması sebebiyle Limanreis Mahallesi’ndeki mandalina ağaçlarını kepçelerle söktü. Büyük bir şok yaşayan mahalle halkı ne olduğunu anlayamadan ağaçların kökünden sökülerek yakıldığını iddia etti.

ilksesgazetesi'ne konuşan  Limanreis Mahallesi’ sakini Öznur Çakan, söz konusu ağaçların kesildiği alanın imar planında yol olarak görünen bir yer olduğunu fakat o yolun şu an açılmasının mümkün olmadığını belirtti.

CHP'li İzmir Narlıdere Belediyesine ağaç kesimi tepkisi! Mandalina ağaçlarını söktüler: 'İnşaat firmasına yol açmak için kestiler' iddiası

Öznur Çakan, hemen ilerisinde kamulaştırılması gereken evler olduğunu ve o yolun çok arada ve ihtiyaç olmayan bir yol olduğuna dikkat çekti. Yolun devamında selvi ağaçlarının da var olduğunu belirten Çakan, “Onlar nasıl korunduysa bu ağaçlar da korunabilirdi. Ancak Narlıdere Belediyesi kesinlikle ağaçları korumak istemedi. Ağaçlar kökünden sökülerek çöplüğe atıldı. Bugün de belediye başkan yardımcısı İsmail Ay gelerek ‘Bu ağaçlar söküldükten sonra yeniden dikilmesi mümkün değil biz onları çöpe atıyoruz ayrıca o ağaçları yaktık. Bizim için sıkıntı yok dedi’ açıklamasında bulundu.

Yaklaşık 15 ağacın bu şekilde kesildiğini ifade eden Çakan, “İki gün önce sabah erken saatlerde bu ağaçları kesmeye gelmişler. Yatağımdan kalkıp oraya gittim ve ağacın üstüne çıkarak kesilmesine engel olduk. Kepçeyle üzerini kapatıp gittiler. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’den randevu istedik fakat kendisine ulaşamadık. Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay ile görüştük durumu izah ettik. Buna rağmen bu sabah ilk yaptıkları iş gelip o ağaçları sökmek oldu” dedi.

‘Parayı veren düdüğü çalıyor’ diyen Çakan, “Biz mahalle sakinleri olarak büyük bir üzüntüyle sökülen ağaçların yerine zeytin ağacı diktik. Çünkü oranın yeşil kalmasını istiyoruz. O zeytinleri de söktüler. Burada bir inşaat firması var ve parayı verip yolu açtırıyor. Dün de belediye başkanı bana açıkça o yolun parası verildi, o yüzden açılmak zorunda dedi. Bilseydik biz de parasını verip ağaçları kurtarırdık diyince ‘O işler öyle olmuyor’ dedi” ifadelerine yer verdi.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin