CHP'li isme İstanbul Havalimanı'nda gözaltı... Gazeteci Barış Yarkadaş duyurdu: CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan gözaltına alındı. Özcan ifadesinin ardından serbest bırakıldı

CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan Ramazan Bayramı için geldiği Türkiye'de gözaltına alındı. Gazeteci Barış Yarkadaş, Özcan'ın Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifadesinin alınacağı bilgisini verdi. Özcan, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li isme İstanbul Havalimanı'nda gözaltı... Gazeteci Barış Yarkadaş duyurdu: CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan gözaltına alındı. Özcan ifadesinin ardından serbest bırakıldı

CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan Ramazan Bayramı için geldiği Ramazan Bayramı için Türkiye'ye geldi. Uçağı İstanbul Havalimanı'na inen Özcan hakkında açılan bir soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Gazeteci Barış Yarkadaş gözaltına ilişkin Özcan ile görüşmesini ve son bilgileri Twitter hesabından duyurdu. Yarkadaş, Özcan'ın Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifadesinin alınacağını söyledi. Yarkadaş, "Umarım bir an önce bırakılır." temennisinde bulundu.

CHP'li isme İstanbul Havalimanı'nda gözaltı... Gazeteci Barış Yarkadaş duyurdu: CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan gözaltına alındı. Özcan ifadesinin ardından serbest bırakıldı

Yarkadaşın Twitter hesabından paylaştığı mesaj şu şekilde:

CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, bayram tatili için geldiği İstanbul’da İstanbul Havalimanında gözaltına alındı. Yurter Özcan’la az önce konuştum. Hakkında bir soruşturma olduğunu ve bu yüzden Bakırköy Cumhuriyet Bşsv. ifade vereceğini söyledi. Umarım bir an önce bırakılır.

NEDEN GÖZALTINA ALINDIĞI BELLİ OLDU

Özcan'ın, Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener'in şikayeti üzerine gözaltına alındığını aktaran Yarkadaş, "CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan’ın Türkiye’ye girerken neden gözaltına alındığı belli oldu. CHP’li Özcan, Hürriyet Yazarı Nedim Şener’in şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada ifade vermediği için yakalama kararı çıkarılmış. Özcan, ifadesinin ardından serbest bırakılacak." bilgisini verdi.

İfadesinin ardından Özcan serbest bırakıldı.

İşte Yarkadaş'ın o tweetleri:

 İLK AÇIKLAMA

Özcan da Twitter hesabından bir açıklama yapmıştı. Detayları bilmediğini söyleyen Özcan şunları söylemişti:

“Ramazan Bayramı için ABD'den geldiğim İstanbul'a giriş yaparken havalimanında gözaltına alındım. Savcılık hakkımda yakalama kararı çıkartmış. Henüz detayları bilmiyorum. İfade vermeyi bekliyorum. Kamuoyuna saygı ile duyurulur”

YURTER ÖZCAN KİMDİR?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Amerika Temsilcisi ve Washington'daki Turkish Policy Center ( Türk Politika Merkezi) kurucu başkanıdır.

2011 yılından itibaren CHP Dış İlişkiler Bölümü'nde danışman, 2012'den itibaren de CHP Yurtdışı Örgütlenmeler Danışma Kurulu üyeliğini sürdürmüştür. Ocak 2013'te Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından CHP Amerika Temsilcisi olarak atanmıştır.

2004 yılında University of Richmond, Virginia'da full burs ile Finans ve Ekonomi dallarında öğrenimini tamamladıktan sonra Accenture, Freddie Mac ve Corporate Executive Board şirketlerinde yaklaşık 7 sene Fortune 500 yöneticilerine kurumsal danışmanlık yapmıştır. Amerika'daki anti-Türkiye lobilerine karşı yaptığı çalışmalardan ötürü 2008 yılında Washington Türkiye Büyükelçisi Nabi Sensoy tarafından Assembly of Turkish American Associations (ATAA) yılın 'Genç Türk Lider' ödülü verilmiştir.

2009-2010 yılları arasında Washington Institute Türkiye Araştırmalar Merkezi'nde araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. University of London- SOAS'ta, İngiliz Hükümeti Chevening Scholarship Bursiyeri ve HSBC Fellow olarak Orta Doğu Siyaseti üzerine Master çalışmasını 2011'de bitirmiştir. Master tez konusunu "Kürt Hizbullahı'nın Çöküşü ve Yeniden Doğuşu" üzerine yazmıştır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin