CHP'li Haluk Pekşen Covid-19 aşısına bağlı olarak kalp kapakçığı zarında iltihaplanma nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldı

CHP Trabzon eski milletvekili Haluk Pekşen, Bodrum'da yoğun bakıma alındı. Covid-19 aşısına bağlı olarak kalp kapakçığı zarında iltihaplanma meydana geldi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Haluk Pekşen Covid-19 aşısına bağlı olarak kalp kapakçığı zarında iltihaplanma nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldı

CHP Trabzon eski Milletvekili Haluk Pekşen, yaklaşık 10 gün önce zatürre teşhisi ile Bodrum Acıbadem Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Edinilen bilgilere göre; Covid-19 aşısına bağlı olarak kalp kapakçığı zarında iltihaplanma meydana gelen Pekşen'in tedavisine yoğun bakım ünitesinde devam edildi.

CHP'li Haluk Pekşen Covid-19 aşısına bağlı olarak kalp kapakçığı zarında iltihaplanma nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldı

YOĞUN BAKIMDA TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Halen yoğun bakımda tedavisi süren Pekşen'in hayati tehlikeyi atlattığı, durumunun iyi yönde ilerlediği öğrenildi. Pekşen'in ailesi, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Açıklamada, “Canımız babamız, en kıymetlimiz Haluk Pekşen, 10 gündür Bodrum Acıbadem Hastanesi'nde tedavi görmektedir. Durumu iyi, her zamanki gibi çok güçlü ve çok iyi olacak ancak tedavisi bir süre daha devam edeceği için telefonu kapalı. Tüm dua ve şifa dilekleriniz için çok teşekkür ederiz” denildi.

Haluk Pekşen kimdir?

1961 yılında Trabzon’un Yomra ilçesinde doğdu. İlk öğrenimini Yomra’da, Lise öğrenimini Ankara Başkent Lisesi’nde Üniversite eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı.

1987 Yılında Avukatlığa başlayan Haluk Pekşen, SODEP ile başladığı siyasal yaşamına Cumhuriyet Halk Partisi ile devam etti. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 1992 yılında açılışı sonrasında Trabzon’da yapılan ilk MYK toplantısında alınan kararı ile açılış konuşması Haluk Pekşen tarafından yapıldı.

Devrimci İşçi Sendikaları DİSK’in yeniden yetki kazanmasında Avukat olarak görev yaptı.
120’nin üzerinde Sivil toplum örgütü ve Derneğin kurucusu ya da üyesi olan Pekşen, 2006 -2009 yılları arasında % 96.4’lük bir iş başarısıyla,Türkiye Kızılay Derneği Hukuk Müşavirliği görevini yürüttü.

Kulüpler Birliği Hukuk Kurulu Başkan Vekilliği, Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği danışmanlığı, Doğu ve güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkan Vekilliği, Türkiye İhracatçılar Birliği kurucusu ve Başkan Vekilliği, Tur Operatörleri Derneği Genel Sekreterliği ile Değerler ve Dayanışma Derneği Başkanlığını da yapan Pekşen çok sayıda sivil toplum faaliyetinde aktif olarak görev aldı.
Çok sayıda yerel, ulusal ve uluslararası basın ve yayın kuruluşunda söyleşi ve makalesi yayınlandı.

Avukat olarak görev aldığı Balyoz Davası’nın en başında yaptığı savunmayı “Savunma Balyoz” adıyla kitaplaştıran Haluk Pekşen’in, yayına hazır olan yeni kitabı “Bir Ülke Geleceğini Arıyor”, Nisan 2015 tarihinde basılacak.
1998 yılında yayınladığı “Gelecek ve Ekonomi” isimli raporuyla, 2001 krizini çok önceden ve tam zamanlı olarak öngören Pekşen, 2006 yılında Kanal B TV’de Ekonomi Programı dizisinde küresel ekonomik kriz ve Türkiye’ye etkileri konusunda 3 ayrı program yaptı. Pekşen’in Küresel ekonomiler ve ülke ekonomilerine etkisi konusunda çok sayıda makale ve söyleşisi bulunmaktadır.

1997 yılında KEİPA tarafından kabul edilen ve halen inşası devam eden “İpekyolu Demiryolu Projesi” nin fikir sahibi, Avrupa Sivil Havacılık Güvenliği, Uluslararası Yardım Kuruluşları Konvansiyonu, Avrupa Seyrüsefer teşkilatı (Eurocontrol) Müellifliği de yaptı.
Türkiye’nin ilk, “İç hatlar uçuş lisanslı havayolu şirketi”nin kurucusu olan Pekşen, Halen uçmakta olan çok sayıda havayolu, yolcu, kargo ve yer hizmeti şirketinin kurucusu ve danışmanı olarak görev yaptı.

2000 yılı Beş Yıllık Kalkınma Plan çalışmalarında, AB ile ilişkiler Özel İhtisas Komisyonu Başkanlığı, 2001 Ekonomik krizi sonrasında ise “Güçlü Ekonomiye Geçiş” çalışmalarında görev aldı.

Birçok uluslararası konvansiyon çalışmalarında da yer alan Haluk Pekşen aynı zamanda halen yürürlükte olan çok sayıda temel yasa ve yasa çalışmalarında görev yaptı.
Türkiye ve dünya gündemine yansıyan çok sayıda dava ve hukuki ihtilafın çözümünde çalışmış olan Pekşen, halen Ankara’da bir Hukuk Bürosu sahibidir.

Evli ve iki çocuk babası olan Avukat Haluk Pekşen İngilizce bilmektedir. (Sözcü)

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin