CHP'li Eren Erdem hakkında 4 yıl 8 ay hapis ve siyaset yasağı talebi

CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem'in Cumhurbaşkanı'na hakaret iddiasıyla yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, Erdem için 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası talep etti. Erdem ceza alır ve cezası onanırsa TCK Madde 299/1 ve TCK Madde 299/2 ile 53. madde gereğince siyasi yasaklı hale gelecek.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Eren Erdem hakkında 4 yıl 8 ay hapis ve siyaset yasağı talebi

CHP'li Erdem hakkında, sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek, 'Cumhurbaşkanı’na alenen hakaret' iddiasıyla hakkında açılan dava bugün görüldü.

Erdem hakkında “Açlık=RTE” ifadesi nedeniyle siyasi yasak ve hapis cezası talep edildi.

Karar duruşması 2 Şubat’ta.

İstanbul Anadolu 63. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Eren Erdem avukatı Onur Cingil; Tayyip Erdoğan'ın vekili avukat Ahmet Özel ile Hacer Korkmaz katıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Erdem'in 13 Ocak 2022’de sosyal medya hesabından ‘Açlık=RTE’ yazılı görsel ile “AKP Genel Başkanı ve saray sosyetesi, milletin vergileriyle lüks ve şatafat içinde bir Saray hayatı sürerken, vergiyi veren millet yokluğa ve sefalete mahkum edildi. Saray sosyetesinin umurunda değil. Vatandaşı sadece halkçı iktidar düşünür.. Bu nedenle; AçlıkeşittirRTE” paylaşımında bulundu.

CHP'li Eren Erdem hakkında 4 yıl 8 ay hapis ve siyaset yasağı talebi

Paylaşımın ardından Erdem hakkında cumhurbaşkanına hakaretten dava açıldı. Bugün görülen duruşmada savcı mütaalasını açıkladı. Erdem hakkında sosyal medya hesabındaki paylaşım nedeniyle 4 yıl 8 ay hapis cezası ve siyaset yasağı istendi. Karar duruşması 2 Şubat’ta görülecek.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin