CHP'den "veriler sızdırıldı” iddiasına ilişkin açıklama. "Bir milyon üyenin verileri çalındı, 7 bin liradan satışa konuldu" iddiasına CHP'den yalanlama

CHP Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, “CHP’nin verileri sızdırıldı” iddiasına ilişkin açıklama yaptı Çelik, kamuoyu ile paylaşılan bilgilerin CHP’nin tuttuğu veri kayıtları ile örtüşmediğini belirterek “Partimizde 'ilçe üyesi', 'genel merkez üyesi', 'düşen üyelik' kavramları üye kayıt sistemimizde kullanılmamaktadır. Tarafımıza konu intikal edildiği andan itibaren sistemlerimizde detaylı taramalar sonucunda herhangi bir erişim tespit edilememiştir" dedi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'den "veriler sızdırıldı” iddiasına ilişkin açıklama. "Bir milyon üyenin verileri çalındı, 7 bin liradan satışa konuldu" iddiasına CHP'den yalanlama

 CHP'de bir milyon üyenin verilerinin çalınıp , 7 bin liradan satışa konulduğu iddia edilmişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, eski ve yeni CHP üyelik verilerinin internet forumlarında satışa çıktığı iddiasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Veri sızıntısını yalanlayan Çelik, şu ifadelere yer verdi: 

"CHP’de veri sızıntısı olarak kamuoyu ile paylaşılan bilgiler, partimizin tuttuğu veri kayıtları ile örtüşmeyip, partimizde 'ilçe üyesi', 'genel merkez üyesi', 'düşen üyelik” kavramları üye kayıt sistemimizde kullanılmamaktadır. 

Tarafımıza konu intikal edildiği andan itibaren sistemlerimizde detaylı taramalar sonucunda herhangi bir erişim tespit edilememiştir. Konu ile alakalı tüm eski kayıtları kapsayacak şekilde incelememiz titizlikle devam etmektedir. 

Söz konusu haberde geçen bilgiler partimizin 'üyelik bilgi satırları' ile örtüşmemekte olup, KVKK kapsamında gerekli yasal işlemler parti avukatlarımız tarafından pazartesi günü itibarıyla yapılacaktır."

Etiketler chp yalanlama üyelik
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin