CHP'den TİP'in Can Atalay için başlattığı "Özgürlük Yürüyüşü"ne destek. Fatih Maçoğlu da yürüdü

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP), tutuklu Hatay milletvekilleri Can Atalay'ın tahliye edilmesi talebiyle 1 Ekim'de, Hatay’dan Ankara’ya başlattığı "Özgürlük Yürüyüşü", yedinci gününde. TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve partililere bugün CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Grup Başkanı Özgür Özel ve Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu destek verdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'den TİP'in Can Atalay için başlattığı "Özgürlük Yürüyüşü"ne destek.  Fatih Maçoğlu da yürüdü

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP), Gezi davasında tutuklu bulunan milletvekilleri Can Atalay'ın tahliye edilmesi talebiyle 1 Ekim'de, Hatay’dan Ankara’ya başlattığı "Özgürlük Yürüyüşü", yedinci gününde devam ediyor.

Yürüyüşün Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Mustafabeyli Mahallesi'nden başlayan bugünkü ayağına CHP Grup Başkanı ve genel başkanlığa adaylığını açıklayan Özgür Özel ile Sosyalist Meclisleri Federasyonu (SMF) Dönem Sözcüsü Barış Kayaoğlu ve Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da katılarak destek verdi.

"Can Atalay bütün milletvekillerinin oyu ile İnsan Hakları Komisyonu’na seçildi"

Özel, “Can Atalay, bütün milletvekillerinin oyu ile İnsan Hakları Komisyonu’na seçildi. Yani, Meclis adına cezaevlerinde bir sorun varsa, o sorunu inceleyecek olan ve hiçbir cezaevi kapısının kapalı kalamayacağı komisyonun asil üyesi Can Atalay. Ama kendi üzerindeki kapı kilitli tutuluyor. Can Atalay’ın Türkiye’de 300’ün üzerinde cezaevinde açtıramayacağı kapı yok; Anayasa’ya göre, kanuna göre… Ama üzerindeki kapıyı kilitli tutuyorlar” dedi.

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin