CHP'den Tanju Özcan kararı! CHP, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a bir yıl ceza verdi

CHP, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında 1 yıl geçici çıkarma cezası verilmesi kararına varıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'den Tanju Özcan kararı! CHP, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a bir yıl ceza verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında merak edilen kararı verdi.

Yüksek Disiplin Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, Özcan hakkında 1 yıl geçici çıkarma cezası verilmesi kararına varıldı.

Açıklamada, "Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu 26.09.2022 tarihinde yaptığı toplantısında Bolu İli Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında 1 yıl geçici çıkarma cezası verilmesine katılanların oy birliği ile kesin olarak karar vermiştir." ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

CHP yönetimi Özcan hakkında, "parti sorumluluğu ile bağdaşmayan tutum ve davranışları" gerekçe göstererek disiplin süreci başlattı. Tanju Özcan, Meclis toplantısında AK Partili kadın üye ile yaşadığı diyalog Bolu Belediye Başkanı CHP Yüksek Disiplin Kurulu'na kesin ihraç talebiyle sevk edilmişti. Özcan, disiplin kararının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan randevu istemiş ancak olumlu yanıt verilmemişti. Son disiplin kurulu toplantısında Tanju Özcan için karar çıkmamıştı. Karar disiplin kurulunun ikinci toplantısında verilecek.

Bolu Belediye Başkanı Özcan, önceki toplantıda sözlü savunma yaptı. Partiden ihraç edilmeyi beklemediğini söyledi. Daha önce de disipline sevk edilen Özcan, uyarı cezası almıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin