CHP'de sürpriz isim! Usta gazeteci de listede

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP Parti Meclisi'nde 37'si kontenjan 188 aday görüşüldü. Adaylar arasında sürpriz bir isim dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
CHP'de sürpriz isim! Usta gazeteci de listede

CHP Parti Meclisi (PM) toplantısı sona erdi. 



Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan ve 4 saat süren Parti Meclisi'nde (PM) 37'si kontenjan 188 aday görüşüldü.



Bu adaylardan çoğunun oylanarak kesinleştiği belirtilirken, bazı sıralarda boş kalan yerler için Kılıçdaroğlu'na tam yetki verildiği belirtildi. 



CHP'de İstanbul birinci bölgede 1, 3, 5, 7 ve 9'uncu sıralar, ikinci bölgede 1, 3, 5 ve 7’nci sıralar, üçüncü bölgede 1, 3, 5, 7 ve 9’uncu sıralar, Ankara'da birinci bölgede 1, 3, 5 ve 7inci sıralar, ikinci bölgede 1 ve 3'üncü sıralar, İzmir'de ise birinci ve ikinci bölgelerde 1, 3 ve 5’inci sıralar merkez adaylarına ayrılmıştı. 



Toplantıda daha önce aday olmayacağını açıklayan Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey'in adaylık için ikna edildiği ve İstanbul 1. Bölge 1. sıradan aday yapıldığı ifade edildi.



Bu bölgede Genel Sekreter Gürsel Tekin 3'ncü sıradan, Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin 5'nci sıradan aday gösterildiği öğrenildi. Yine bu bölgede 7'nci sıradan eski milletvekili ve DPT müsteşarı İlhan Kesici aday gösterildi. Milletvekili İhsan Özkes de 9'uncu sırada yer aldı.



İstanbul 3. Bölge 1'nci sıraya eski Genel Sekreterlerden Bihlun Tamaylıgil aday gösterilirken, genel başkan baş danışmanı Erdoğan Toprak ve Genel Başkan Yardımcıları Murat Özçelik ile Mehmet Bekaroğlu'nun da bu bölgeden aday gösterildiği bildirildi. 



İstanbul 2. Bölge 1. sırada avukat Selina Özuzun Doğan aday gösterildi. Doğan'ın Ermeni cemaatini temsilen aday gösterildiği belirtiliyor. Bu bölgede Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Sencer Ayata ve Enis Berberoğlu'nun aday yapılacağı öğrenildi. 



CHP PM'nin Eskişehir'de ikinci sıradan gazeteci Utku Çakırözer'i aday gösterdiği kaydedildi. 



Ankara'da birinci bölgede ilk sırada Gülsün Bilgehan bulunuyor. Tekin Bingöl, Levent Gök de bu bölgede yer alıyor. Birinci sırası Genel Başkan tarafından belirlenecek 2. Bölgede ise Parti Sözcüsü Haluk Koç üçüncü sırada bulunuyor.  



Genel Başkan Yardımcılarından Selin Sayek Böke ise Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun ikinci sırada bulunduğu İzmir 2. Bölgede birinci sıra adayı oldu. Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Tekirdağ'da ilk sıra adayı oldu. 



İzmir 1. Bölge birinci sırada ise Şair Metin Altıok'un kızı Zeynep Altıok aday yapıldı.  



Genel Başkan Yardımcıları Yakup Akkaya, Burhan Şenatalar ve Seyhan Erdoğdu ile milletvekilleri Umut Oran, Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu ve İzmir milletvekili Erdal Aksünger'in ise aday gösterilmedikleri ifade edildi.



Öte yandan, Genel Başkan Kılıçdaroğlu, PM'nin sonuçlarına ilişkin parti genel merkezinde 13.30'da basın toplantısı düzenleyecek. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin