CHP'de 'ihanet' tartışması. İmamoğlu'nun 'gizli' toplantısı sızdı. Onursal Adıgüzel'den flaş açıklamalar... Adıgüzel'den Öztrak'a tepki

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li kurmayların sızdırılan toplantı videosunda yer alan Onursal Adıgüzel, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel'e konuştu. Adıgüzel, CHP Sözcüsü Öztrak'ın sözlerine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'de 'ihanet' tartışması. İmamoğlu'nun 'gizli' toplantısı sızdı. Onursal Adıgüzel'den flaş açıklamalar... Adıgüzel'den Öztrak'a tepki

GENAR Araştırma Başkanı İhsan Aktaş, CHP Parti Meclisi Üyesi Müslüm Sarı, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, gazeteci Gürkan Hacır, Eski Devlet Bakanı ve siyaset bilimci Prof. Dr. Ahat Andican, Sefer Şener tv100'de Kübra Par'la Farklı Açılar programına konuk oldu. CHP'nin üst düzey kurmayları ile gizli toplantı yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sızdırılan toplantı videosu programda masaya yatırıldı.

CHP PM üyesi Onursal Adıgüzel, sızdırılan videoyla ilgili tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel'e şu açıklamalarda bulundu:

"CHP'YE YILLARCA EMEK VERMİŞ İNSANLAR NEDEN İHANETLE SUÇLANIYOR?"

Burada CHP’ye yıllardır emek vermiş insanlar var neden ihanetçi deniyor. Asıl önemlisi bu videoyu kimler servis ediyor? Biz bu toplantıda olağanüstü parti meclisi toplantısı için imzaları tamamlamıştık. Eğer olağan toplantıya çevirmeselerdi verecektik imzaları. 13-15 imza toplamıştık.

“GÜVENLİK AÇIĞI OLMUŞ”

Davetsiz katılımcıyı görünce Ekrem Başkan fark etti. Ben de şüphelendim. Ortada şöyle bir durum oldu. Selin hanım geliyormuş gibi bir zaman oldu. Sonra Selin Hanım gelince gitti. Normalde basittir bu işin önlemini almak. Orada güvenlik açığı olmuş. Tespit edilmesi çok kolay değil. Normalde kayıt alamazsınız, kaydettiği bilgisi gözükür, onu da başka bir program kullanarak yapmış belli ki.

PM gündeminde görüşlerimizi anlatacağız illa ki.

“FAİK ÖZTRAK’TAN BEKLEDİĞİMİZ NEREDEN ELDE EDİLDİĞİ BELLİ OLMAYAN KAYITLARLA SİYASETİN DİZAYN EDİLMESİNE TEPKİ GÖSTERMESEYDİ”

(Faik Öztrak’ın açıklamaları) Beklediğimiz nereden elde edildiği belli olmayan kayıtlarla siyasetin dizayn edilmesine tepki göstermeseydi. Kınamasını beklerdik. Burası sosyal, demokrat parti herkes bir araya gelebilir. Muharrem İnce de aday oldu, toplantılar yapardı ki bizim toplantıda genel başkanlık meselesi yoktu, bunlar da oldu geçmişte. Bunlar çok normal.

“TOPLANTI ÖZENSİZ PLANLANMIŞ”

Bu sızıntıyla ilgili benim gördüğüm toplantı özensiz planlanmış. Güvenlik açısından diyorum. Biz uzun süre partinin bu işlerini yaptık, Zoom toplantıları vesaire, bu tip olaylar yaşamadık.

“BİR AYIP YOK ORTADA”

(Değişim çağrıları bu videoyla sekteye uğradı mı?) Bu video bu çağrıları güçsüzleştirmez. Değişim meselesini 100’lerce insanlarla istişare ediyordur Ekrem Bey. Bir ayıp yok ortada.

“GÜÇLÜ BİR DEĞİŞİM ÇAĞRISI VAR”

(Ekrem Bey’in adaylığı ya da değişimin adayının açıklanması hızlanır mı?) Sonuçta güçlü bir değişim çağrısı var. Kemal Bey gitsin Ekrem Bey gelsin değil mesele yanlış anlaşılmasın. 2024’e girerken daha sonuç odaklı bir hale getirilmesi için Ekrem Bey nerede görev alacaksa alır. Özgür Bey de bir iddia koydu ortaya. Bir arada değerlendirilebilir. Genel Başkan da sürece dahil edilebilir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin