CHP'de genel başkan adaylığına sürpriz isim. Bir isim daha aday. Aytuğ Atıcı 'yeşil ışık' yaktı

CHP 38. Olağan Kurultayı'nın 4-5 Kasım tarihlerinde yapılacak. CHP'de adaylık yarışı kızıştı. Özgür Özel'in ardından Örsan Öymen ve Ünal Karahasan da adaylığını açıklamıştı. Genel başkanlık koltuğuna bir isim daha talip oldu.

Medyatava Özel CHP'de genel başkan adaylığına sürpriz isim. Bir isim daha aday. Aytuğ Atıcı 'yeşil ışık' yaktı

38. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı 4-5 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek. CHP'de kurultay öncesi aday bolluğu yaşanıyor. Değişim isteyen, OHAL kalkana kadar sakalını kesmeyerek eylem yapan Prof. Dr. Aytuğ Atıcı da adaylığa 'yeşil ışık' yaktı.

İlhan Cihaner temmuz ayının başında yaptığı açıklama ile adaylığını ilk duyuran isim olmuştu. Ardından CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Örsan Öymen, Ünal Karahasan da genel başkanlığa aday olduklarını açıkladı.

Kurultayda delegelerin de imza toplayarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday göstermesi bekleniyor.

AYTUĞ ATICI'DAN YEŞİL IŞIK

CHP'de genel başkanlık koltuğuna sürpriz bir isim daha talip oldu. Değişim isteyen isimler arasında yer alan, Temmuz ayının başında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Parti İçi Eğitim Sorumluluğu görevinden alınan ve OHAL bitene kadar sakalını kesmeyerek ilginç bir eyleme imza atan Prof. Dr. Aytuğ Atıcı da genel başkanlık yarışına 'yeşil ışık' yaktı.

ÜÇÜNCÜ BİR YOL MÜMKÜN

MedyaTava'ya konuşan Atıcı şunları söyledi: Şu an parti ikiye bölündü; bir yanda genel merkezciler, bir yanda eskilerle yola çıkıp değişim yapacağız diyenler. Biz ise üçüncü bir yol mümkün diyoruz. Manifestomuz hazır, her şeyimiz hazır. Eğer taban ve delegeler size ihtiyacımız var derse bir dakika durmayız. Ama diğer türlü partiye zorla demokrasi getiremeyiz.

BAZI İSİMLER ÇEKİLECEK İDDİASI

CHP'de genel başkanlık için aday bolluğu yaşanırken bazı isimlerin kurultaya günler kala 'destek açıklaması' yaparak çekilebileceği belirtiliyor. Bazı isimlerin de adaylık için gerekli imzayı toplayamayacağı kulisler de konuşuluyor.

KAÇ İMZA GEREKLİ?

CHP'de genel başkanlığa aday olmak için 64 delegenin imzası gerekiyor. Deniz Baykal döneminde adaylık için yüzde 20 olan imza koşulu, Kılıçdaroğlu döneminde önce yüzde 10’a 2018'deki CHP'nin 19. Olağanüstü Kurultayı’nda da yüzde 5'e indirilmişti.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin