CHP'de en uzun gece. Milletvekili listeleri belli oluyor. MYK üyeleri vekil olmayacak. 4 partiye 25 milletvekili verilecek

CHP'de en uzun gece... Milletvekili listeleri beli oluyor. Medyatava'nın ulaştığı bilgilere göre CHP listelerinden girecek 4 partiye 25 vekil verilecek. MYK üyelerinin milletvekili olmayacağı yönünde bilgiler gelirken, bazı MYK üyeleri milletvekili adaylığından çekildi. İşte CHP'de son durum...

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel CHP'de en uzun gece. Milletvekili listeleri belli oluyor. MYK üyeleri vekil olmayacak. 4 partiye 25 milletvekili verilecek

14 mayıs seçimlerine 1 aydan biraz fazla bir zaman kaldı ve YSK bugün yaptığı toplantıda partilerin oy pusulasındaki yerlerini kura olarak belirledi.

Partiler de milletvekili aday listelerini yarın YSK'ya teslim edecek. MHP, listeyi YSK'ya teslim etmişti. Şimdi gözler diğer partilerde...

CHP de bugün toplanarak milletvekili adaylarını belirlemek için çalışma yapmaya başladı.  4 parti yani Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Deva ve Demokrat Parti CHP listelerinden seçime girecek.

Peki listelerde kimler var?

Medyatava merakla beklenen CHP listelerindeki son durumu aktarıyor.

Şu anda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu 12. Katta Faik Öztrak ve Oğuz Kağan Salıcı ile birlikte mileltvekili listelerine son şeklini verdiği öğrenildi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde Kemal Kılıçdaroğlu,  tüzük gereği milletvekili listesini parti meclisine onaylatması gerekiyor.

MYK üyelerinden bazılarına milletvekili adaylığı çektirildiği bilgisi geliyor.

Muharrem Erkek ve Veli Ağbaba bu isimlerden... Gelen bilgilere göre MYK üyelerinden hiçbiri milletvekili adayı olmayacak.

Şu an listelerde sürekli değişiklikler yapıldığı bilgisi var. 

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak milletvekili adaylığından çekildi.

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Lale Karabıyık'ın da adaylığını geri çektiği bilgisi geldi.

 

Cemal Enginyurt İstanbul'dan

DP'li Cemal Enginyurt İstanbul'dan milletvekili listesine yazıldı.

Izmir 1. Bolge 4. Sira DEVA Partisi'ne, 7. sıra da Gelecek Partisi'ne verilirken; Izmir 2. Bolge 4 sıra Saadet Partisi'ne  7. sıra ise Demokrat Partisi'ne verildi.

Prof.Dr. Kayıhan Pala Bursa’dan ilk sıralarda vekil adayı gösterildi. DEVA Partili Sadullah Ergin de listede olacak isimlerden...

4 Partiye 25 vekil

CHP listesinden girecek 4 partiye 25 vekil bırakılacak.

Öte yandan listeler son şekli verildiği ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun MYK üyeleriyle bir araya geleceği ve daha sonra da PM toplantısına geçileceği belirtildi.

PM toplantısı da gece saat 03:00'a ertelendi.

Gelecek Partisi ve DEVA Partisi temsilcileri de milletvekili isimlerini bildirmek için saat 23:00 sularında CHP Genel Merkezi'ne geldi.

Kaynak: Medyatava Özel
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin