CHP'de değişimciler kazandı. MYK için konuşulan isimler belli olmaya başladı. Yeni A takımı bu isimlerden mi oluşacak?

4 Kasım'da genel başkanlık yarışını kazanan bugün de mazbatasını alan Özgür Özel'in A takımı merak ediliyor. Kurultayda seçilen yeni Parti Meclisi üyeleri ilk toplantısını 11 Kasım Cumartesi günü yapacak. CHP, Merkez Yönetim Kurulu üyelerini de bu tarihte açıklayacağını ilan etti. Fakat bazı isimler kulislerde konuşuluyor. İşte o isimler...

Google Haberlere Abone ol
CHP'de değişimciler kazandı. MYK için konuşulan isimler belli olmaya başladı. Yeni A takımı bu isimlerden mi oluşacak?

CHP’de "değişimcilerin" zaferiyle sonuçlanan kurultayın ardından Merkez Yönetim Kurulu’nun nasıl şekilleneceği merak konusu oldu.

11 Kasım Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in başkanlığında gerçekleştirilecek olan PM’de MYK oluşturulacak. Bazı MYK üyelerinin belirlendiği yönünde haberler ise kulislerde konuşulmaya başlandı.

Kulislere göre; Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Uzgel, Bilim, Yönetim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Andaç Pamuk, Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Haydar Fırat, Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Baran Bozoğlu olacağı iddia ediliyor.

DEĞİŞİM YENİ YÜZLERİ DE ÖN PLANA ÇIKARDI

CHP’nin değişim ve yenilenme tartışmalarıyla girdiği kurultay, alanında uzman yeni isimlerin de partide ön plana çıkmasını sağladı. Eski Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Volkan Demir, eski Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve dış politika uzmanı Prof. Dr. İlhan Uzgel, Vestel’in önceki Ar-Ge Bölüm Başkanı Andaç Pamuk, Çevre Mühendisleri Odası’nın önceki dönem başkanlarından Baran Bozoğlu ön plana çıkan yeni isimler oldu.

YANKI BAĞCIOĞLU YENİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MI OLACAK?

Parti kulislerinde konuşulan iddialara göre, CHP MYK’da savunma politikaları ile ilgili yeni bir genel başkan yardımcılığı oluşturulabilir. Askeri Casusluk davasından bir süre tutuklu kaldıktan sonra beraat eden emekli Tümamiral Yankı Bağcıoğlu’nun bu göreve gelmesi bekleniyor.

Kılıçdaroğlu döneminde partinin Genel Sekreterliğini yürütmüş olan ve Özgür Özel’in listesinden PM’ye giren Selin Sayek Böke’nin yine aynı göreve devam edeceği, bunun yanında parti sözcülüğünü de üstlenebileceği ifade ediliyor.

CHP lideri Özel, bilim, teknoloji, gençlik, kadın, emek ve meslek örgütlerinin yanı sıra iş dünyasına da ulaşmayı hedefliyor. Bu alandaki çalışmayı ise  iş insanı Mahir Yüksel ile yapmayı planlıyor. Yüksel’in İşveren Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olacağı iddia edildi

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin