CHP'de değişim bölünme mi getiriyor? Değişim çağrıları kapsamında CHP'de yeni bir hareket kuruldu: CHP İlke ve Demokrasi Hareketi ilk bildirisini açıkladı

CHP'deki değişim çağrıları kapsamında eski CHP Parti Meclisi Üyesi Örsan Öymen'in öncülüğünde yeni bir hareket kuruldu. "CHP İlke ve Demokrasi Hareketi" ilk bildirisini açıkladı. Bildiride 13 yılda 12 seçimin kaybedildiği vurgulanırken, "Oy kaybının nedeni CHP kimliğinden uzaklaşılması" ifadeleri kullanıldı. Peki CHP İlke ve Demokrasi Hareketi içerisinde kimler var? İlk bildirine hangi ifadeler yer aldı?

Google Haberlere Abone ol
CHP'de değişim bölünme mi getiriyor? Değişim çağrıları kapsamında CHP'de yeni bir hareket kuruldu: CHP İlke ve Demokrasi Hareketi ilk bildirisini açıkladı

CHP'deki değişim çağrıları kapsamında eski CHP Parti Meclisi Üyesi Örsan Öymen'in öncülüğünde yeni bir hareket kuruldu. "CHP İlke ve Demokrasi Hareketi" ilk bildirisini açıkladı. Bildiride 13 yılda 12 seçimin kaybedildiği vurgulanırken, "Oy kaybının nedeni CHP kimliğinden uzaklaşılması" ifadeleri kullanıldı.

METİN İMZAYA AÇILDI

Aralarında eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen'in yeğeni CHP PM eski Üyesi Örsan Öymen'in öncülüğünü yaptığı harekette, eski Devlet Bakanı Algan Hacaloğlu, eski CHP Milletvekilleri Necla Arat, özellikle 28 Şubat döneminde İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı da olan Nur Serter, Dilek Akagün Yılmaz, emekli Amiral Türker Ertürk gibi isimler bulunuyor. Bu isimlerin imzasının bulunduğu metin dijital bir ağ üzerinden imzaya açıldı.

Bildiride 13 yılda 12 seçimin kaybedildiği, muhalefetin Kılıçdaroğlu ile oyunu artırmadığına işaret edildi. Oy kaybetmenin temel nedenlerinden birinin de parti içi demokrasi mekanizmasının işletilmemesi ve partinin kurumsal kimliğinden uzaklaşılması gösterildi.

TEMEL İLKELER BERTARAF EDİLDİ

Bildiride şu ifadeler kullanıldı: “Seçim sonuçları ne yazık ki CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu açısından başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Başta laiklik olmak üzere bazı temel ilkeler parti yönetimi tarafından bertaraf edilmiştir. Halkçılık, devletçilik, sosyal demokrasi ve demokratik solculuk ilkeleri söylemde kalmıştır."

CHP'DE DEVRİM GERÇEKLEŞMEDEN...

"CHP’de devrim gerçekleşmeden, Türkiye’de devrimin gerçekleşmesi olanaklı değildir"
Tüzük değişikliği talep edilen bildiride şunlar kaydedildi: “Mahalle kongrelerine, partinin kurumsal kimliğine ve ilkelerine sahip çıkan herkes katılmalı, bu ilkeleri benimseyen üyeler kongrelerde aday olmalı, bu doğrultuda listeler çıkarılmalıdır. CHP’de devrim gerçekleşmeden, Türkiye’de devrimin gerçekleşmesi olanaklı değildir.”

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin