CHP'de Çanakkale krizi mi çıkıyor? Muharrem Erkek aday adaylığını açıkladı, İBB Başkanı İmamoğlu ise yine Çanakkale'den aday adayı olan Öngen ile görüştü

Kılıçdaroğlu döneminde Genel Başkan Yardımcısı olan CHP'li Muharrem Erkek Çanakkale Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yaptığı gün İBB Belediye Başkanı İmamoğlu'nun Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirdiği görüşme dikkat çekti. İmamoğlu, Çanakkale Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Mehmet Öngen ile bir araya geldi.

CHP'de Çanakkale krizi mi çıkıyor? Muharrem Erkek aday adaylığını açıkladı, İBB Başkanı İmamoğlu ise yine Çanakkale'den aday adayı olan Öngen ile görüştü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün Haliç Kongre Merkezi'nde, Çanakkale Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Mehmet Öngen ile bir araya geldi. Bu görüşme, CHP içindeki dengeleri ve gelecek yerel seçimlerdeki potansiyel ittifakları yeniden gündeme getirdi.

Görüşmenin dikkat çekici olan yönü ise Başkan İmamoğlu'nun bu görüşmeyi, Muharrem Erkek'in Çanakkale Belediye Başkanlığı için adaylığını resmen ilan edip başvuru yaptığı gün gerçekleştirmesi oldu. Bu zamanlama, partideki bazı çevreler tarafından, Erkek'in adaylığının gölgede bırakılması olarak yorumlandı.

'MÜCADELE KIRAN KIRANA GEÇECEK'

Görüşmenin içeriği hakkında net bilgiler olmasa da, Mehmet Öngen'in "Çanakkale'de mücadele kıran kırana geçecek" şeklindeki yorumu, seçimlerin ne kadar çekişmeli geçeceğinin bir işareti olarak görülüyor. İmamoğlu'nun, Erkek'i desteklemesine rağmen Öngen ile yapılan bu görüşme, parti içindeki farklı fraksiyonlar ve liderlik tercihleri arasındaki karmaşık ilişkileri ortaya koyuyor.

Planlanan 15 dakikalık bir görüşmenin 30 dakika sürmesi, İmamoğlu ve Öngen arasındaki diyalogun yoğunluğunu ve önemini gösteriyor. Bu durum, İmamoğlu'nun parti içindeki farklı adaylarla ilişkilerini ve potansiyel olarak farklı siyasi senaryoları değerlendirdiğini gösteriyor olabilir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin