CHP'de 81 il başkanı genel merkezde. İşte toplantıda konuşulanlar. Kemal Kılıçdaroğlu'na getirilen eleştiriler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Merkez'de 81 il başkanıyla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu ve il başkanlarının toplantısı 8,5 saat sürdü. CHP'li başkanlar ortak bir açıklama yayınlayacak.

Google Haberlere Abone ol
CHP'de 81 il başkanı genel merkezde. İşte toplantıda konuşulanlar. Kemal Kılıçdaroğlu'na getirilen eleştiriler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 81 il başkanının CHP Genel Merkezi'nde yaklaşık 8,5 saat önce başlayan toplantı sona erdi.

Toplantıda seçim sonuçları, seçim döneminde yapılan aksaklıklar ve partiye yönelik eleştiriler masaya yatırılıyor. Kritik toplantının öncelikli gündem maddesi ise seçim sonrası başlayan "değişim" tartışmaları oldu.

Toplantıyla ilgili son gelişmeleri, CHP Genel Merkezi'nden tv100 editörü Betül Araz aktardı.

Araz, bazı liderlerin değişim tartışmalarıyla ilgili Kılıçdaroğlu'na destek verdiğini, bazılarının da değişim istediğini söyledi.

Genel Merkez'deki toplantı öncesi bazı il başkanları basın mensuplarına dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Değişimden yana olduğunu söyleyen Rize İl Başkanı Tahsin Kanbur, "İldense ilden, genel merkezdense genel merkezden. Komple bütün değişim, gerekirse buna il başkanları da dahil. 6'lı masadan tam bir fayda göremedik. İYİ Parti ve Saadet Partisi seçim sürecinde çalıştı. Diğer partiler çalışmadı." ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu'nun değişim çağrılarını değerlendiren Kırıkkale İl Başkanı Yüksel Bozdağ, "Aslında sadece Ekrem Bey değil. Herhangi bir belediye başkanının tek başına değişimi gerçekleştirme şansı yok." diyerek Kurultay'ı işaret etti.

Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, İmamoğlu'nun çıkışını kendi fikri olarak değerlendirdi. "Değişim yeri delegeler ve Kurultay'dır" diyen Yaşar, genel başkan düzeyinde bir değişim istemediğini söyledi.

Seçimlerde Zafer Partisi ve Memleket Partisi'nin de olması gerektiğini savunan Sakarya İl Başkanı Cengiz Çiçek, "16'lı değil 26'da olabilir. İnsanlar bir araya gelsin kucaklaşsınlar. Kılıçdaroğlu'nun bu hamleleri önemli" dedi.

Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı ise, "Değişimden kastımız 4 yıldır aynı örgüt devam ediyor. Başta örgütlerde değişim başlamalı. Bu değişim sonrasında da aslında herkes yenilenebilir" ifadelerini kullandı.

Değişim çağrılarının medya önünde yapılmasına tepki gösteren Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz, değişim tartışmalarının bu şekilde yapılmasının partiye zarar verdiğini dile getirdi.

CHP'li başkanlar yarın ortak bir açıklama yayınlayacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin