CHP yerel seçimde ittifak kuracak mı? Kılıçdaroğlu, hazırlıkların ittifak olmayacakmış gibi yapılmasını istedi

CHP Belediye Başkanları Toplantısı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Kılıçdaroğlu, yerel seçimlere ilişkin belediye başkanlarına yaptığı konuşmada, "Hazırlıklarınızı, ittifak olmayacakmış gibi yapın, ancak olursa bizim için bir artı değer oluşturur" şeklinde ifadeler kullandı.

Google Haberlere Abone ol
CHP yerel seçimde ittifak kuracak mı? Kılıçdaroğlu, hazırlıkların ittifak olmayacakmış gibi yapılmasını istedi

CHP'li il, ilçe ve büyükşehir belediye başkanları CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Parti genel merkezindeki toplantıda, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarının değerlendirilmesi ve 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere ilişkin hazırlıklar ele alındı.

Toplantıya 36 belediye başkanı mazeret bildirip katılım göstermedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, girişte gazetecilerin sorularını yanıtlamadı.

Kılıçdaroğlu uyardı

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda İmamoğlu ile bazı belediye başkanları da söz alırken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da belediye başkanlarına önümüzdeki dönemde izlenecek yol haritasına yönelik uyarılarda bulundu. İYİ Parti’nin ardından CHP de, yerel seçimler için kendisine 'müstakil yol' stratejisi çizdi.

İttifak olacak mı?

Kılıçdaroğlu, belediye başkanları toplantısında yerel seçimlerde 'ittifak yokmuş' gibi hareket edeceklerini açıkladı. Başkanlara seslenen Kılıçdaroğlu “Hazırlıklarınızı, ittifak olmayacakmış gibi yapın, olursa bizim için artı olur” dedi. Kılıçdaroğlu’nun “İttifak kurmayacakmış gibi hareket edelim, ittifakın gündeme gelmesi halinde ittifak yapılacak illerde bizim için artı olur” ifadelerini kullandığı da belirtildi.

Kılıçdaroğlu’nun ayrıca belediye başkanlarından belediyelerin ekonomik ve sosyal projelerini ön plana çıkarmalarını, vatandaşın cebine dokunacak projelerin de halka iyi anlatılmasını istediği belirtildi. Kılıçdaroğlu ayrıca belediyelerin bakanlıklara takılan proje ve kredi taleplerine de değindi. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin