CHP, TBMM'yi Akbelen için olağanüstü toplantıya çağırdı. İYİ Parti sessiz kaldı. İYİ Partili isim Limak'ın avukatı çıkmıştı

Limak ve İÇTAŞ'ın Akbelen Ormanları'nda ağaç kıyımı devam ederken, dün CHP'den bir hamle gelmişti. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, TBMM’yi Akbelen’de yaşananları görüşmek üzere 8 Ağustos saat: 15.00’te olağanüstü toplantıya çağırdıklarını açıklamıştı. Kamuoyuyla paylaşılan çağrıda İYİ Parti'den hiçbir yetkilinin imza vermemesi dikkatleri çekti.

Google Haberlere Abone ol
CHP, TBMM'yi Akbelen için olağanüstü toplantıya çağırdı. İYİ Parti sessiz kaldı. İYİ Partili isim Limak'ın avukatı çıkmıştı

Günlerdir Akbelen'de ağaç kıyımı sürüyor. Öte yandan oradaki yurttaşlar da direnmeye devam ediyor. Dün açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdıklarını açıklayarak, CHP milletvekillerinin tamamının imza verdiğini, muhalefet partilerinden de imza verildiğini açıklamış ve şöyle konuşmuştu:

“Olağanüstü toplantılara çağıracağız. Keşke AKP-MHP grubu da olumlu oyları ile yanıt verse de Akbelen meselesini doğru düzgün bir araştırma önergesi çerçevesinde Meclis’te komisyon kurarak tartışsak. Arkasından uyuşturucu trafiği meselesine, silahlanma meselesine baksak. Yurttaşlarımız ‘Yok bunlar sorun değil, Meclis’in de buna bakması gerekmez’ diyorsa Meclis’te tatil yapabilir. Bizim bu konuda görüşümüz net.”

İYİ PARTİ DETAYI

CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in sosyal medyasında paylaştığı dilekçede CHP'li, DEVA'lı, Saadet Partili ve DP'li isimlerin imza verdikleri görülürken İYİ Parti'den hiçbir ismin imza atmaması dikkatleri çekti.

İYİ PARTİLİ AKSAKALLI, LİMAK'IN AVUKATI ÇIKMIŞTI

Akbelen Ormanı'nı talan eden Limak Holding avukatlarından Sedat Aksakallı'nın hem İYİ Parti Seçim İşleri Başkanı hem de Genel İdare Kurulu Üyesi olduğu ortaya çıkmıştı. İYİ Parti'nin Akbelen kıyımına sessiz kalmasındaki en önemli nedenin de bu olduğu iddia edilmişti.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin