CHP sosyal medya timi klavye başında

CHP İzmir İl Başkanlığı, 'sosyal medya ve bilişim' birimi kurdu.

Google Haberlere Abone ol
CHP sosyal medya timi klavye başında

Yerel seçimde İzmir Büyükşenir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun seçim kampanyasında sosyal medyayı yöneten Yekta Varnalı, CHP'nin bilişimden sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı olunca partinin il ve 30 ilçesinde 'sosyal medya ve bilişim' birimi kurdu. İl Başkanlığı'nda bu birimde sosyal medya uzmanı istihdam edildi. Varnalı, 30 ilçenin 9'unda olan web sitelerinin tamamlanacağını, tüm sosyal paylaşım alanlarından adres alınıp aktif hale gelineceğini anlattı. Önümüzdeki hafta ilçelerde toplantı yaparak eğitim verileceğini dile getiren Varnalı, şunları söyledi:



"Gezi Parkı eylemlerinde sosyal medya gücünü ortaya koydu. Akıllı telefonlarla artık herkesin elinde telefondan öte bilgisayar var. Mobil internet, sosyal medyanın kullanımını artırdı. Propaganda tarzı değişti. Eskiden afişler asılırdı ama artık hastag (etiket) ile ulaşabiliyorsunuz. Eskiden yetkililere mektup atılırdı ve okunup okunmadığından emin olamazdınız ama şimdi yetkili mercilere ulaştığından emin olabiliyorsunuz. Siyasi partiler de bu değişime ayak uydurmalı. Ancak sosyal medya stratejisinin olmaması bunu zorlaştırıyor. Öncelikle il ve 30 ilçede web sitesi kuracağız. Her ilçe yönetimi herçalışmasını burada fotoğrafla paylaşacak. Ayrı paylaşım facebook ve twitter üzerinden de yapılacak. Sosyal medyayı tek taraflı kullanmayacağız, interaktif gücünü ortaya çıkaracağız. Partiye gelmeden bir tweetle başkana ulaşmak mümkün. Böylece rakipler karşısında görünürlüğümüz artacak. Seçmen şikayetine hızlı ve düzenli yanıt veren partilere yöneliyor. Sosyal medya kullanımı arttıkça politikacılar dijital kampanyalarını bu yöne kaydıracak."



PARTİNİN HAFIZASINI OLUŞTURACAĞIZ



CHP'nin bilişimden sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Varnalı, İzmir'de eski il başkanları, belediye başkanları ve meclis üyelerinin de web sitesinde yer alacağını belirterek, "Partili gençler, kent Arşivi Müzesi'nde araştırma yaparak, CHP'de görev yapan yöneticileri tespit edecekler. Bu bilgi, fotoğrafları ve görev yaptıkları yıllarla birlikte web sitelerine konacak. Böylece dijital ortamda parti hafızasını oluşturmuş olacağız" dedi. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin