CHP MYK toplantılarına katılmayacak! CHP Genel Başkan adayı olan Özgür Özel'den FLAŞ karar

CHP Genel Başkan adaylığını açıklayan Özgür Özel MYK toplantılarıyla ilgili de flaş bir karar aldı.

Google Haberlere Abone ol
CHP MYK toplantılarına katılmayacak! CHP Genel Başkan adayı olan Özgür Özel'den FLAŞ karar

CHP Grup Başkanı ve genel başkan adayı Özgür Özel ve eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın Ankara'da bir araya geldi. Görüşmenin ardından kameralar karşısına geçen Özel ve Karayalçın, CHP'deki değişim tartışmaları ve yerel seçimler hakkında açıklamalarda bulundu.
İlk açıklamayı yapan Murat Karayalçın, adaylıklarını açıklayan Özgür Özel ve Örsan Öymen'e tebrik mektubu gönderdiğini, Özgür Özel'in kendisini ziyaret ettiğini belirtti.

Karayalçın, "CHP'de yapılması gereken düzenlemeleri, Türkiye siyasetini, yerel seçimlerin önemini bir sohbet ortamında değerlendirdik. Özel, benim çok sevdiğim, beğendiğim bir parti yöneticimiz. Kendisiyle böyle bir görüşme yapmaktan memnuniyet duydum" diye konuştu.

 

'HİÇBİRİMİZİN HOŞUNA GİTMİYOR'

Ziyarette CHP'li vekiller Gökçe Gökçen, Suat Özçağdaş ve Umut Akdoğan'ın kendisine eşlik ettiğini belirtti.

Cuma günü yaptığı açıklamayla CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıkladığını hatırlatan Özel, Karayalçın ile fikir alışverişinde bulunduklarını açıkladı.

Gazetecilerin kongrelerde yaşanan kavgaları sorması üzerine Özel,

"İzmir, Konya, Karaman Kongrelerinde basına yansıyan tartışmalı durumun hiçbirimizin hoşuna gitmediğini söylemeliyim. Kavgaların kaynağı çarşaf-blok liste tartışmaları oluşturdu. Biz çarşaf liste uygulamasından yanayız. Farklı görüşler olabilir ama bunun kürsüde konuşulup karara bağlanması gerekir. Bunun ötesine geçen görüntüler partimize fayda getirmiyor" yanıtını verdi.

 

Önümüzdeki kongre süreci ikili, üçlü ya da daha fazla adayın çıktığı bir yarış olabilir.

Hikmet Çetin ve Altan Öymen'i de ziyaret edeceğim.

Merkez Yönetim Kurulu toplantılarına vekaletimi yürüten arkadaşlarım katılıyor. Ben bundan sonraki süreçte çok acil bir durum olmadıkça katılmayacağız. Grup Başkanvekili arkadaşlarım katılacaklar.

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin