CHP listelerinden 39 milletvekilinin sırrı ortaya çıktı. Gazeteci Fuat Uğur açıkladı

tv100.com yazarı Fuat Uğur, CHP listelerinden seçilen Deva, Saadet, Gelecek ve Demokrat Partili vekiller ile ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
CHP listelerinden 39 milletvekilinin sırrı ortaya çıktı. Gazeteci Fuat Uğur açıkladı

İşte Fuat Uğur'un yazısı

Önceki akşam Deva Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu gerçeği tv100 ekranlarında açıkladı.

Yeneroğlu, Başak Şengül’ün sunduğu Doğru Yorum programında sorularımızı yanıtlıyordu.

Eski Devlet Bakanı ve CHP milletvekili Mehmet Sevigen ile aralarında sert bir tartışma geçti. Konu Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın açıklaması ve Mustafa Yeneroğlu’nun sözleriydi.

Babacan, özellikle Kemal Kılıçdaroğlu karşıtı parti içi muhalif kesimlerin, CHP listelerinden Meclis’e giren Deva, GP, SP ve DP’den 39 milletvekili konusundaki hazımsızlığı sürekli dillendirmesi, bunun üzerinden söz konusu partileri suçlaması nedeniyle aynen şöyle demişti:

"Bu sesi çok çıkanlara soruyorum: CHP'nin kendi başına bugün herhangi bir seçime girip Türkiye genelinde, Türkiye'nin tümü için kazanması mümkün mü? Ya siz hayal mi görüyorsunuz? Bu ülke öyle bir ülke mi? Bu ülkede ekseriyetin durduğu bir yer var.”

Babacan bu tartışmalardaki dozun giderek aşağılayıcı ve küçümseyici bir tona büründüğünü de hatırlatarak devam etti:

“AK Parti'ye oy veren seçmen şu anda 'Allah bizi korumuş' diyor. 'Demek ki o zihniyet duruyor. Erdoğan'a karşı çıkıp parti kurmuş Ali Babacan'a bunu söyleyenler, CHP'nin içinde olduğu ittifak kazanırsa bize neler neler yaparlar diye düşünüyor AK Partili seçmen. İnanın bu dar ideolojik bakış olduğu sürece iflah olmaz" 

Bu sözler, CHP yandaşı gazetecileri yerinden zıplattı. Hop oturup hop kalktılar. Özellikle de İmamoğlu’na yakın duranlar. Çünkü bu açıklamalar üzerinden Kemal beyin “kendileri istemediği halde” bu yanlış formülle Millet İttifakı’nı seçim yenilgisine sürüklediğini söylüyorlar. Daha doğrusu Kılıçdaroğlu’nu ne kadar yıpratırsak kârdır mantığıyla hareket ediyorlar.

Ancak tuhaftır ki bu açıklamaya Kılıçdaroğlu’ndan da yanıt gelmedi.

KILIÇDAROĞLU’NUN ISRARININ ARKASINDAKİ SIR; PROJEKSİYON YAPILMIŞ

İşte önceki akşam Doğru Yorum programında bu sebep, yani GERÇEK ortaya çıktı.

Meğer bu OMERTA SESSİZLİĞİNİN SEBEBİ varmış.

Mustafa Yeneroğlu, tam da söyledikleri gibi ayrı olarak seçime girmeyi planladıklarını, hatta Türkiye’nin neredeyse tamamına yakın kısmında milletvekili listelerini hazırladıklarını anlattıktan sonra Babacan’ın “Biz ayrı bir ittifak ile seçime gitmeyi planlıyoruz” sözünü hatırlattı ve şu ifşaatta bulundu:

“Ancak biz bu açıklamaları yapıp çalışmalarımıza başladıktan sonra Sayın Kılıçdaroğlu’ndan Genel Başkanımıza bir telefon geldi. Kendisini CHP’ye davet etmişti Kemal bey. Söylediği şuydu. Yakın çalışma ekibi bir saha çalışması yapmış. Bunun üzerinden oluşturulan PROJEKSİYONA GÖRE Deva, GP, SP ve DP adayları CHP listelerinden seçime girdiği takdirde İttifak’ın oyları artıyor. Sayın Kılıçdaroğlu Genel Başkanımıza asıl amacın Parlamento’da da çoğunluğu sağlamak olduğunu hatırlatarak ayrı listeyle seçime girilmemesini rica ediyor ve bu konuda çok ISRARCI oluyor hatta.”

Sayın Yeneroğlu bu sırrı açıkladığında programdaki herkes dondu kaldı. Kemal Bey'in önerisi, Millet İttifakı içinde her partinin tıpkı Cumhur İttifakı’ndaki Yeniden Refah Partisi örneğinde olduğu gibi kendi logolarıyla yer alması değildi. Bu dört partinin adaylarının CHP LİSTELERİNDEN seçime girmesiydi.

Ali Babacan çaresiz Kemal Bey'in teklifini kabul etmiş ve tüm çalışmaları iptal etmişler. Ancak bu durum yine de Mustafa Yeneroğlu’nun içine sinmemiş ve CHP listelerinden aday olmak istememiş. Aynı Yeneroğlu geçen gün de “CHP listelerinden seçime girdiğimiz için partimiz ciddi anlamda zarar gördü” deyince Sözcü TV’den İsmail Saymaz’ın ağır eleştirilerinin muhatabı oldu:

“Sayın Yeneroğlu ağırlıklı muhalif kanallarda yorum yaptı. Muhalif kanallardan, imajına zarar veren kanallardan hiç eksik olmadı. Halk TV’de mesela. Madem imajınıza bu kadar zarar verdi neden bu kadar çaba gösterdiniz CHP listelerinde görünmek için.”

Mustafa Bey ile dün WhatsApp üzerinden epey yazıştık ve bunu hatırlattım kendisine. Aslında İsmail Saymaz’a uzunca bir yanıt vermiş. Onu da gönderdi ama benim soruma yanıtı şöyle:

“Ben gerçekten aday olmak istemiyordum. Çünkü ülkenin şartları, genel toplumsal yapı, gelişmeler, muhalefetin genel hali ve iki arada bir derede kimseye derdini anlatamamak karşısında daha sivil bir mücadele tercihim olacaktı. Maalesef yapamadım çünkü partimin - argümanları itibarıyla karşı olmadığım ve tartı neticesinde doğru bulduğum- bir kararına partinin önde gelenlerinden birisi olarak karşı durmak olarak kodlanırdı ki DEVA mücadelesini çok önemsediğim için bu pozisyona düşmek ve partime zarar vermek istemdim.”

Sayın Yeneroğlu bana iki de link (*) gönderdi bu arada… KRT televizyonunda konuk olan Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin CHP listelerinden aday olmak istemeyen Mustafa Yeneroğlu’nu üç gün üç gece yalvararak zor ikna ettiğini söylüyor. Mustafa bey de bunu doğruluyor.

Saymaz’ın bir iddiası daha var. Dediğine göre Yeneroğlu önce 10. sıradaydı ama Ali Babacan kızıp CHP Genel Merkezi’ne gidiyor ve altıncı sıraya yükseltiyor yerini.

Bunu da sordum Mustafa Bey'e. İşte cevabı:

“Kesinlikle alakası yok. CHP listesindeki iki sıra zaten Deva Partisi’ne verilmişti. Yani her şartta tercih partimize ait. Medeni Yılmaz ve ben varım.  Numaralama yapılmamıştı ama alfabetik sırayla ME ve MU yazmışlar, sonra da bunu düzeltmişler. Ne benim, ne de Ali beyin herhangi biçimde müdahalesi sözkonusu değil. Zaten Ali beyi tanıyanlar buna gülüp geçer.”

PEKİ KİM YAPTI BU PROJEKSİYONU?

Şimdi özellikle İmamoğlu yandaşı televizyonlar ve yayın organları 39 milletvekili olayını kaşıyarak soruyorlar:

Kim yaptı bu projeksiyonu?

Kısaca SUÇLU kim?

Kemal Kılıçdaroğlu’nu ikna edenler nerede?

Bugün İmamoğlu’nun yanında bayrak açan Özgür Özel ve Engin Altay gibiler o zaman neden tek bir itiraz sesi yükseltmedi?

O Kemal Bey'i yüzde 60 ile kazanıyor gösteren anketleri hangi şirketler hazırladı?

Amaç neydi?

Tüm bu sorular cevap bekliyor aslında.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin